Slovenská lokomotiva, která táhla nákladní vlak, začala hořet při průjezdu nádražím ve Studénce na Novojičínsku. Strojvedoucímu se podařilo soupravu zastavit, když to ještě šlo, pak vyskočil a se štěstím vyvázl bez zranění.

„Vzplála strojovna slovenské elektrické lokomotivy, která táhla prázdné nákladní vagony. Zasahovalo zde celkem šest jednotek hasičů,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. 

Hasiči se prali s požárem asi hodinu, dalších čtyřicet pět minut dohašovali. „Po likvidaci požáru byla lokomotiva odtažena na vedlejší kolej,“ uvedl Petr Kůdela. „Předběžná škoda na poškozené strojovně byla odhadnuta na 200 tisíc korun,“ doplnil hasič.

Dvě hodiny zastavená hlavní trať

Problémy na hlavním tahu mezi Ostravou a Prahou tak v pondělí večer změnily časové plány stovkám cestujících. Trať mezi Ostravou a Prahou je extrémně vytížená. „Požár na dvě hodiny zcela zastavil veškerý provoz,“ potvrdil Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční a dopravní cesty.

Prokletá Studénka

Městečko na Novojičínsku snad železniční problémy přitahuje. U soudu je od pondělí opět letitá kauza spadlého mostu a následné tragické havárie rychlíku z léta 2008. Také ve Studénce polský kamion způsobil nehodu pendolina v roce 2015. Nyní tady hořela lokomotiva...

VIDEO: Zásah hasičů při požáru ve Studénce. Plameny zastavily dopravu na dvě hodiny.