Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Alexe týrala matka jeho dětí: Pobodala ho nožem a vzala na něj i kladivo

Autor: shp - 
24. února 2019
22:41

Seděl v koupelně a v očích měl nepopsatelný strach. Ze zápěstí mu tekla krev. Když nalezli policisté Alexe Skeela (22) v jeho nuceném domácím vězení v anglickém Stewartby, byla z něj jenom zmučená troska. Mladík se stal obětí tyranie a domácího násilí. Tím, kdo mu udělal ze života peklo, byla matka jeho dětí Jordan Worth (22).

Když se Alex a Jordan poznali v červnu 2012, bylo oběma teprve 16 let. Byla to láska jako trám a nic nenasvědčovalo tomu, jaká fúrie se z Jordan stane. „Byla velmi starostlivá, sebevědomá. Dala mi najevo, že má o mě zájem,“ řekl Alex v dokumentu britské televize BBC Three. I když se zdála jako rozkošná dívka, podle Alexovy mámy Ged netrvalo dlouho a stala se z ní zlá mrcha.

Hrála s ním psychologické hry

Čím déle spolu byli a jak se vztah vyvíjel, začala s ním hrát psychologické hry. Jordan řekla: Nelíbí se mi šedivá barva, nemyslím, že bys měl nosit šedivou. Řekla: Nelíbí se mi, jak máš ty vlasy, měl bys je mít takhle. Nelíbí se mi, jaké nosíš boty. Ale nikdy jsem to nebrala zle,“ vzpomíná Ged. Jordan k všemu tomu začala chorobně žárlit a troufla si i na Alexovy přátele. 

Měl jsem tehdy zatemnění, protože jsem ji miloval," vzpomíná Alex. Pak si ale matka a ostatní členové rodiny začali všímat, že má Alex různá zranění. Fotbalový kouč nejdřív tvrdil, že si je způsobil sám. Pak už bylo všem jasné, že je mladík týraný. S Jordan se dokonce rozešel, ale ona se pak vrátila s tím, že je těhotná. Vztah a tyranie proto pokračovaly. Nakonec Jordan Alexovi porodila dvě děti.

Zhubl 25 kilo

Když už nemohl mladý muž teror vydržet, vyhrožovala mu Jordan, že mu milované děti sebere. Alexovi udělala ze života hotové peklo. Nechala ho vyhladovět tak, až zhubl šílených 25 kilogramů. K tomu ho bila, opařovala ho vařící vodou, a dokonce na něj vzala několik nožů, kladivo nebo šroubovák, se kterými mu ubližovala. Když v červnu 2017 přijeli do bytu přivolaní policisté, zděsili se.

Jordan nás pustila dovnitř a my jsme šli nahoru. Nahoře na schodech seděl Alex s ručníkem obmotaným kolem ruky. Všudy byla krev. Byl tam velký zubatý kuchyňský nůž. Potom jsem si všiml Alexových zranění,“ zavzpomínal na děsivé okamžiky zasahující seržant Ed Finn. Jordan byla zatčena a obviněna ze 17 různých přečinů včetně omezování osobní svobody, týrání a donucování. Nakonec byla odsouzena na více než sedm let.

Od smrti ho dělilo 10 dní

Alex nyní sebral veškerou odvahu a o své kruté minulosti veřejně mluví. „Když mě policie našla, řekli mi, že jsem byl 10 dní od smrti. Byl jsem zamilovaný do Jordan a trvalo mi dlouho, než jsem našel odvahu říct, že mě týrala,“ přiznává fotbalový trenér. Ze zveřejněných záběrů z domova, kde byl Alex vězněn, se zvedá žaludek. Všude byl nepořádek, krev a týraný mladík vypadal jako oživlá mrtvola. Dnes opět stojí na nohou. Snad najde opravdovou lásku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání