Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéfkuchaře z televizní show zlákala česká kuchyně. Punčochář si otevře vlastní podnik

Autor: ČTK, FiM - 
18. února 2019
15:16

Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů a jeden z porotců soutěže MasterChef Jan Punčochář opustí po téměř pěti letech pražskou restauraci Grand Cru a založí si vlastní podnik zaměřený na českou kuchyni. V pondělí se zprávou přišel web E15.cz. Punčocháře nahradí hned dvojice jiných šéfkuchařů - Svatopluk Hemmer a Saša Pavlovič. 

Jan Punčochář patří k české kuchařské špičce, loni potřetí zvítězil v anketě Zlatý kuchař. V restauraci Grand Cru řídil přípravy jídel od počátku jejího vzniku v roce 2014. Předtím 10 let vařil v pražské restauraci Le Terroir, která několikrát dosáhla na michelinské ocenění Bib Gourmand neboli „dobré jídlo za přijatelné ceny“.

V březnu plánuje Punčochář otevření vlastního podniku v Praze 6, v restauraci U Matěje se bude věnovat klasické kuchyni. „U pana Punčocháře vyhrál dávný sen věnovat se české kuchyni v tradiční pivnici, což chce s partnery realizovat v restauraci U Matěje na pomezí Hanspaulky a Baby,“ řekla serveru jeho mediální manažerka Jana Suja.

Punčochář tak jde ve šlépějích mnoha dalších kolegů, kteří šli cestou televizních pořadů a vlastních podniků. Svoje restaurace mají Zdeněk Pohlreich, Jiří Babica nebo Emanuel Ridi.

Video  Porotce MasterChef Česko o soutěžícím: Jsi gastronomické hovado!  - TV Nova
Video se připravuje ...

 

pjotri ( 18. února 2019 18:11 )

Pak ma bazar a pujcovnu lyzi. A vsechno to ma (pujcovnu, bazar, uzenarstvi, pronajmy nemovitosti) na stejne adrese. Asi udi deutsche wuerstel na starych lyzich ve sve pujcovne.. Ach jo.. To je hvezda!

pjotri ( 18. února 2019 18:06 )

Babica nema - podle ziv. rejstriku - zadnou hospodu, i kdyz pry kdysi jednu mel, presne jen 6 mesicu. Krome toho mel i reznictvi a uzenarstvi, i kdyz podle rejstriku to podnikani skoncil ve stejny den, kdy ho zacal (zacatek i konec 22,9,2004 - divny, ze?).

pjotri ( 18. února 2019 17:31 )

To je zprava roku!! Jsem stastnej, ze jsem u toho aasi dnes nebudu spat. Oslavim to Becherem, ze si jeden nesympatickej tlustoch otvira hospodu. Ja se picnu.

adolf45 ( 18. února 2019 17:24 )

Ty jsi postizenej, tchuraku?

milan1959 ( 18. února 2019 17:15 )

Na sněm sekty ANO nepozvali soudruha Zemana !!! Soudruh Zeman je vzteky bez sebe

Zobrazit celou diskusi