Odborníci dnes umístili pod mostní konstrukci u Vltavské definitivní podpěru, díky které bude možné vrátit do lokality tramvajovou dopravu v plném rozsahu, tedy i ve směru na Hlávkův most. Pod stavbu se uložily nosníky, které ji vypodloží.

„V následujících dnech budou probíhat dokončovací práce, pak tu naše činnost bude ukončena. Provizorní podepření tu může být dva roky, ale životnost je udělaná tak, že může být až 10 let nebo vyšší,“ uvedl k zásahu specialista firmy Hochtief Petr Vítek.

Víkendové omezení

Během nadcházejícího víkendu dojde u Vltavské ke kompletní výluce tramvajové dopravy. Podle tiskové mluvčí TSK Barbory Liškové se budou opravovat koleje a trakční vedení. „Dohodli jsme se, že této výluky využijeme a v neděli omezíme provoz i na vedlejším mostě a na mostě přes nábřeží Kapitána Jaroše. Tyto dva mosty podrobíme statické i dynamické zatěžkávací zkoušce,“ sdělila Lišková, podle které budou auta jezdit po objížďkách. Konkrétní řešení náhradních tras TSK ještě oznámí. Režim tramvajové výluky popisuje web dopravního podniku.

Co s mostem dál?

V současnosti ještě není definitivně jasné, jaké finální řešení Praha coby vlastník této stavby zrealizuje. Možnosti jsou podle Barbory Liškové tři. „Jednou z nich je celková přestavba mostu, další je rekonstrukce mostu nebo přestavba celého území, kdy by zde mohla vzniknout úrovňová křižovatka,“ dodala mluvčí TSK. Třetí varianta by tedy znamenala, že auta a tramvaje by se u Vltavské křížily na běžné křižovatce. Zatím však není možné časově odhadnout, kdy v této věci bude jasno.

Fotogalerie
6 fotografií