A že to byly dny plné nejistoty! Poté, co se zpráva o jeho smrti ukázala jako lživá a Slavík napsal svým fanouškům vzkaz na sociální síti, slíbil jeho management zveřejnit i jeho aktuální fotografii.

A tady nastal problém. Jak portrét, tak fotografie na sněžném skútru s manželkou Ivanou, které se objevily, se ukázaly jako snímky staršího data.

Dny plynuly, fotografie nepřicházely. Až v sobotu v noci zpěvák na sociální síti zveřejnil snímky z natáčení dokumentu o svém životě, na nichž je hostem v domě Jiřího Suchého (86). Jenže i tyto fotografie nebyly zdaleka aktuální...

Ačkoliv se objevily zprávy, že Gott je s celou rodinou na dovolené v rakouských Alpách, pravděpodobně si radovánek na sněhu, alespoň podle facebooku, užívala jen manželka s dcerami...

Bujarý večírek

A tak se nakonec o důkaz Slavíkovy kondice museli postarat reportéři Blesku. V noci ze soboty na neděli ho vyfotili ve skvělé formě v závěru pracovně-společenského večírku, který u Gottových doma na pražské Bertramce probíhal. Zpěvák se na něm bavil náramně, a kdyby jeho přátelé po pěti hodinách nezačali ze slušnosti odcházet, s gustem by si užívali až do rána – což je z fotografií jasně znát.

Dlouhé loučení

Kolem šesté večer se dostavila Slavíkova mluvčí Aneta Stolzová s přítelem, pár dalších přátel a potom režisérka Olga Špátová (34) se svým přítelem a kameramanem Janem Malířem (70), který natáčí dokument ke Gottovým 80. narozeninám.

Večírek končil těsně před půlnocí a dobrých deset minut pokračoval i před domem. Tak velké to bylo loučení. Karel se zjevně bavil a častoval svými oblíbenými historkami své hosty i ve chvíli, kdy se soukali do vozu. „Hele, Karle, já zapnul rádio a oni tě tam hrají,“ povykoval nadšeně jeden z hostů, který se večírku také zúčastnil.

Slavík si v tu chvíli určitě v duchu s velkým zadostiučiněním zpíval svůj song, ke kterému si sám napsal hudbu: „Jsem starý zručný zombie, mám výcvik z Abbey Road. Už pohřbili mě stokrát a já jsem stokrát vstal, a bude-li co zpívat, tak budu vstávat dál...“

Poprvé ve vile u Suchého

Je mi velkou ctí, že se v celovečerním dokumentu objeví i Jiří Suchý, kterého jsem na jeho pozvání poprvé v životě navštívil u něj doma. Prožili jsme spolu báječných několik hodin povídání a vzpomínání a přenesli jsme se do počátků mého angažmá v divadle Semafor,“ napsal na sociální síti Gott a připojil několik fotografií z nedávného natáčení dokumentu o jeho životě.

 

Byl zpěvák v neděli u vody?

Jednu fotku za druhou chrlí teď Slavík na svůj facebook. Je ale tato romantika na fotografii aktuální? Byl opravdu včera Karel u vody, anebo třeba už v listopadu? Na to už zpěvák neodpovídá. Snímek jako důkaz, že je Gott v kondici, tedy posloužit rozhodně nemůže. Je ale moc pěkný...

Fotogalerie
115 fotografií