„To je ten pokojík, ze kterého mě bude přecházet zrak?“ „Anno, ještě řekni, že se ti tady nelíbí.“ „Šíleně. Jenom se z toho nadšení nemůžu vzpamatovat. To je to tvoje překvapení? To je ten tvůj ráj?“ „Všechno teprve přijde, uvidíš. Tady budeme sami dva.“

Scenáristé by dialog Anny a Luboše, kterého hrál František Neměc, z kultovního filmu Marie Poledňákové ani nemuseli moc měnit. Jen je otázka, jak by se maminka »Colomba« do pokojíku do stala, protože žebřiňák Máňa by ji s výstupem do výšky 400 metrů moc nepomohl.

Nehledě na to, že i s tím soukromím je to lehce problematické. Pokojík je totiž ve skutečnosti průhledná, z hliníku a polykarbonátu vyrobená kapsle, kterých je na skále umístěno hned několik.

Uvnitř příbytku, které se nacházejí v peruánském Sacred Valley v provincii Cuzco, je ložnice, jídelna i koupelna, suchá ekologická toaleta a umyvadlo. Elektřinu zajišťují solární panely, které uchovávají energii v bateriích. A na kolik ubytování ve Skylodge Adventure Suites vyjde? V ceně přibližně 8500 Kč je nejen noc strávená vysoko nad údolím, ale také snídaně, večeře s vínem, doprava z letiště a služby profesionálního průvodce, který pod skalou poradí, jak se do bezmála půlkilometrové výšky dostat.

Kapacita čtyř exkluzivních apartmánů je osm osob a filmaři by měli štěstí, že z Vašíka už nepochybně vyrostl chlap jak hora, jak se také na syna slavného horolezce sluší a patří. To proto, že děti do 18 let mají vstup zakázaný.

Mimochodem, kdo by nechtěl v kapsli spát, může ji jen navštívit a dopřát si něco z místní kuchyně, tenhle zážitek vyjde na zhruba pět tisíc korun. Kdo ví, možná by ještě maminka Anna po tomto zážitku ráda vzala zavděk pokojíkem s rozpadlým nábytkem, zato pořádnými základy...

Fotogalerie
21 fotografií