Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vypustíme islamisty do ulic, hrozí Trump. S bojovníky ISIS má „zúčtovat“ Evropa

Autor: ČTK - 
17. února 2019
08:02

Americký prezident Donald Trump v noci na dnešek vyzval evropské spojence, aby si „vzali zpět“ přes 800 islamistů, které Američané zadrželi v Sýrii, a aby je postavili před soud. Jinak prý je Spojené státy propustí. Prezident na twitteru napsal, že „chalífát stojí před zánikem“.

„Spojené státy žádají Británii, Francii, Německo a ostatní evropské spojence, aby si vzali zpět přes 800 islamistických bojovníků, které jsme zadrželi v Sýrii,“ napsal šéf Bílého domu. „Alternativa není dobrá, museli bychom je propustit. Spojené státy nechtějí být svědky, jak tito islamisté pronikají do Evropy, kam by podle předpokladu odešli,“ konstatoval Trump.

Arabsko-kurdské síly bojující o poslední baštu Islámského státu na východě Sýrie v sobotu oznámily, že vítězství ohlásí ve „velmi krátké době“ v příštích dnech. Islamisté jsou podle nich obklíčeni u vesnice Baghúz na ploše asi půl kilometru čtverečního. Trump už v pátek na tiskové konferenci ve Washingtonu řekl, že „Spojené státy v nadcházejících 24 hodinách učiní významné oznámení týkající se Sýrie“.

Trump na twitteru vyzval západní státy, aby převzaly větší břemeno boje s teroristy. „Udělali jsme toho tolik a utratili jsme tolik - je načase, aby se víc zapojili ostatní a udělali práci, kterou tolik umějí. Stáhneme se po stoprocentním vítězství nad chalífátem!“ napsal prezident.

zvonik54 ( 17. února 2019 20:07 )

Jasně jako v té staré trampské písničce: V Americe tam je blaze, tam se pr-cá na podlaze. V Americe tam je hej z ku*dy teče petrolej... To jste myslela liskobystrousko???

krtek. ( 17. února 2019 12:43 )

ono to vypadá že v americe hrabe všem , kdyby ne tak už je dávno v léčebně. Trump vyhrožuje, že americké vládní úřady zůstanou mimo provoz.. Trump vyhrožuje Turecku: Zaútočíte na Kurdy a zničíme ... Trump vyhrožuje General Motors Trump vyhrožuje Evropě raketami....

andorea ( 17. února 2019 10:47 )

Tomu hrabe už docela regulérně.

gogo56 ( 17. února 2019 10:29 )

rozdejte samopaly , zatáhněte oponu na hranici , spojenci systematicky likvidují Evropu, napřed se postarali o potěr ,základnu a teď tu pošlou za nimi tatíky teroristy . a ta kráva milka to všechno požehnala a rozjela ,kdo tomu nevěří je slabomyslný čtvrtmozek !!nakonec budeme všichni rádi za Putina a Rusko až to začne čistit ! je nutnost zbudovat naši armádu , ne žoldáky !!!

xyzxyz ( 17. února 2019 10:10 )

Opět jediná na světě správná americká demokracie v praxi. Válku v Sýrii vyvolali Američané, bojovníky ISIS vycvičili a vyzbrojili Američané, pročež smrt nevinných Syřanů včetně dětí zavinili Američané, likvidaci syrské infrastruktury způsobili Američané. Ale odpovědnost za jejich zvěrstva má nést Evropa. Tkže dál lezme USA do zadnice - viz v poslední době Venezuela Huawei a ost.

Zobrazit celou diskusi