„V létě jsme byli v Řecku, navštívili jsme Delfy a Epidauros, cestování jsme milovali,“ prozradila vdova po Olivovi Dagmar Čárová (60) pohnutě Blesku. Dalšího vytouženého výletu se už ale její muž bohužel nedočkal. „Na konci února jsme chtěli do Edinburghu, Petr se moc těšil. Ten plán nám už nevyšel,“ dodala s lítostí v hlase herečka a dabérka, která propůjčuje hlas například hollywoodské hvězdě Sandře Bullockové (54).

Osud tomu chtěl zřejmě jinak, protože Petra rozsáhlý zápal plic a dýchací problémy upoutaly na nemocniční lůžko. Jeho žena s ním byla každý den ve spojení. Ostatně po 34 společně prožitých letech už na sebe byli fixovaní. „Nesl vše statečně,“ poznamenala Dagmar a věnovala své lásce vzpomínku: „Byl to chlap s duší chlapce.“

I přes veškerou péči ovšem Oliva, který propůjčil hlas například Bodiemu z britského seriálu Profesionálové, naposledy vydechl v sobotu 9. února, jen pět dní před svými 76. narozeninami a pouhé dva týdny před vytouženou cestou. Se svým žalem chtěla být ale vdova Čárová sama, a tak na posledním rozloučení s hercem známým například i z Ordinace v růžové zahradě 2 nechtěla nikoho jiného, než rodinu.

Není proto divu, že o pátečním pohřbu na pražských Olšanech nikomu neřekla. Dokonce jeho jméno nenechala ani napsat na vývěsku Ústřední obřadní síně, a tak jen málokdo tušil, kde a kdy se obřad vlastně koná. Dorazilo tak jen deset nejbližších smutečních hostů a pohřeb tak skončil už za pouhých 13 minut.

Další zklamání

Kromě nesplněného přání s cestou do zahraničí herce také mrzelo, že se nikdy nemohl osobně setkat s hvězdou, kterou léta daboval – Pierrem Richardem (84).

„Nejdřív se dabovaly ruské válečné filmy, pak přišly slavné francouzské komedie,“ vzpomínal Oliva v lednu pro Blesk. „Byla to větší zábava. Objevil jsem Pierra Richarda, jeho překotnou mluvu, ztřeštěný temporytmus, to byl u mikrofonu adrenalinový zážitek,“ popisoval s tím, že když se jeho francouzský protějšek objevil na skok v Praze, on měl zrovna představení v Bratislavě. Nikdy se tak tváří v tvář nesešli.

 VIDEO:  Petr Oliva vzpomínal na Bodieho z Profesionálů, kterému propůjčil hlas.

Video
Video se připravuje ...

Petr Oliva vzpomíná na mrtvého Bodieho z Profesionálů Jan Jedlička, Jindřich Bíč, Thomas Kruchina

Fotogalerie
42 fotografií