Jirásková zahnula manželovi Pleskotovi a otěhotněla. Když se Vala k ničemu neměl, zato manžel Pleskot chtěl rozvod, šla herečka na potrat. Podařilo se jí to utajit.

Švorcová mlčela

Ani Valova tehdejší partnerka, herečka Jiřina Švorcová (†83), která vše věděla, o tom nechtěla s nikým mluvit. Připadalo jí, že tak osobní věci má právo na sebe říci pouze Jirásková. A to přesto, že měla Švorcová také plné právo mít na svou konkurentku pěknou pifku! Jiřina Jirásková se s Valou přece spustila v době, kdy žil oficiálně se Švorcovou. A to si ženy většinou nezapomínají. „Jiřině to s Jirkou prostě nevyšlo, i když se snažila, a dokonce si ho chtěla pojistit těhotenstvím. Nějak ho po žensku podvedla, a když potom za ním přišla, že je v jiném stavu, Jirka se zašprajcoval a řekl ne,“ zavzpomínala Švorcová pro knihu Jiřina Švorcová osobně.

Třetí potrat

Jiřina Švorcová šokovala tím, že Jirásková podle ní prodělala před Valou ještě jeden potrat. A šlo prý také o partnera tehdejší kamarádky. Ta to ale vůbec netušila. A když ji Jirásková poprosila o pomoc, naivně jí vyhověla. „Aniž ta kamarádka tušila, že se spustila s jejím partnerem, zajišťovala jí potrat u svého tatínka, který byl v Plzni doktorem,“ uvedla Švorcová. A je logické, že herečka o svých potratech až do konce života nemluvila a raději používala mnohovýznamovou větu: „Škoda, že mým mužům nevadilo, že nechci děti.“

V závěru ji to ale muselo mrzet moc. Až tak, že se jí při odpovědích na otázky o její bezdětnosti leskly oči slzami. „Bála jsem se mít děti, že je v té složité době nemohu dobře vychovat. Dnes toho hořce lituji,“ tvrdila Jirásková před smrtí.

Fotogalerie
35 fotografií