Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka chtěla zachránit děti z hořícího domu, ale sama zemřela: Sirotkům už nikdo nezbyl

Autor: ital - 
17. února 2019
20:39

Obrovská tragédie se stala v americkém městě Bakersfiled v Kalifornii. V domě, který zachvátil požár, byly samotné čtyři děti. Matka Kristina Strattonová (†38) se je pokoušela zachránit, ale sama přišla o život. Nebohé děti po katastrofě zůstaly bez rodičů.

Matka pěti dětí Kristina Strattonová vzala svou nejstarší dceru do kina. Její další 4 děti zůstaly doma, kde si hrály. Náhle Kristině zazvonil telefon - volali jí sousedé, že v jejím domě propukl požár. Matka okamžitě naskočila do auta a jela na pomoc svým potomkům. Na místě byla dříve než záchranáři a neprodleně vběhla do domu. Podle týdeníku People si ve zmatku nevšimla, že se dětem podařilo vylézt z okna na garáž a poté k sousedům na střechu.

Kristině se však již plamenům utéct nepodařilo. „Našli ji vedle psa Duncana, který prý podle dětí na požár upozornil. Jedno z nich prý totiž kousl do ruky,“ řekla se zármutkem sestra zemřelé. Tři nejmladší děti měla Kristina s druhým manželem. Ten před čtyřmi lety zemřel na rakovinu. Zůstaly tak naprostými sirotky. Do péče si je nyní vzala sestra zesnulé.

Šéf místních hasičů pověděl: „Nikdy jsem se nechtěl probudit, abych obdržel informaci, že zemřela žena, která se pokoušela zachránit svůj dům. Při požáru byly zachráněné ze střechy čtyři osoby, kam se dostaly s lehkými zraněními, které jim způsobila intoxikace kouřem.“

Lidé z města se rozhodli uspořádat sbírku a již se podařilo shromáždit v přepočtu cca 850 000 Kč, které mají být využity na pohřeb zesnulé matky a také na péči o pozůstalé děti.

dietr ( 18. února 2019 00:11 )

Sousedé k nezaplacení

agfor ( 17. února 2019 23:08 )

Vida, Šojdrová už nemusí hledat islámské sirotky v Řecku (stejně tam jela jenom za naše peníze na výlet).

Ruth ( 17. února 2019 21:41 )

„Našli ji vedle psa Duncana, který prý podle dětí na požár upozornil. Jedno z nich prý totiž kousl do ruky, hmmm ... tak hlavně, že je chudák upozornil na požár, samy vylezly z okna na garáž a poté k sousedům na střechu. Děti nebyly tak malý, aby ho nemohly vzít s sebou, a taky zachránit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání