Muž po desítkách vteřin trvajících tahanicích s o hlavu menší pumpařkou, která bránila kasu jako lvice mláďata, ztratil nervy a utekl. Bez kořisti a s ostudou.

„Poznala, že má v ruce plastovou atrapu pistole. Řekla mu, že s takovou si doma hraje její dcera. Nestačil nic vzít, tak rychle ho vyprovodila. Navíc zrovna přijelo ke stojanu auto, takže nevěděl kudy kam. Nakonec na něj vzala koště,“ popsala Blesku zpackané přepadení kolegyně neohrožené čerpadlářky.

Na útěku se svalil do pole

Jak ukazují záběry z kamer, lotr byl tak zmatený, že při útěku přes nedaleké pole dokonce upadl a vyválel se v blátě.

Policie nyní zveřejnila záznamy z místa činu, pachatel-packal totiž stále uniká. Nebojácný čin přepadené obsluhy ale nedoporučuje. „S ohledem na loňskou tragickou událost u Nelahozevsi apelujeme v podobném případě spíše na zdrženlivost, je lépe situaci rozumně vyhodnotit. Je-li možnost, třeba se v prostorách objektu zamknout,“ řekl k případu policejní mluvčí Petr Zámečník.

Nepoznáte ho?

Policie pátrá po vysokém, štíhlém muži v modré zimní bundě a tmavomodrých kalhotách. Mluvil česky, bez vady řeči, tvář si maskoval šátkem. Poznávacím znakem by mohly být jeho černé sportovní boty s oranžovým pruhem a bílou podrážkou. Také případně to, že nosí kratší kalhoty sahající pouze ke kotníkům.

 „Ve směru útěku pachatele vede silnice, pravděpodobně tam odstavil auto. Informace vedoucí k totožnosti pachatele přivítáme na lince 158," požádal mluvčí o pomoc veřejnost.

Fotogalerie
15 fotografií