Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mámu s dcerou našli mrtvé v objetí na zemi! Záhadná smrt v Lochenicích vyřešena

Mámu s dcerou našli mrtvé v objetí na zemi v jejich domě v Lochenicích.
Mámu s dcerou našli mrtvé v objetí na zemi v jejich domě v Lochenicích.  (Autor: Jitka Pecharová)
Autor: jp - 
15. února 2019
11:25

Záhadnou smrt matky (†94) a dcery (†70) řešila od minulého pátku policie v Lochenicích na Hradecku. Dvě ženy našli v jejich domě mrtvé ležící vedle sebe na zemi. Už je jasné, že je nikdo nezabil. Svoji roli sehrála nemoc, stáří a nešťastná souhra náhod.

„Pitva těl žen vyloučila cizí zavinění jejich smrti,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová. A nešlo ani o sebevraždu. K přesné příčině úmrtí matky a dcery, které bydlely samy dvě, se však nechtěla vyjádřit.

Podle informací Blesku tragédii patrně odstartoval zdravotní kolaps mladší z žen. Ta si už nezvládla zavolat pomoc a její matka, která se špatně pohybovala a byla odkázána na invalidní vozík a péči od dcery, zůstala bezradná. Asi dlouho nepila, nejedla a prochladla, protože si nedokázala ani zatopit v kamnech. Takto mohla strádat několik dní.

Když obyvatelům Lochenic bylo divné, že mladší z žen se ve vsi dlouho neukázala, zamířili do jejího bydliště, aby zjistili, zda je ona a její matka v pořádku. Jelikož nikdo nereagoval na zvonění, přijeli na místo hasiči a policie a dům otevřeli. „Ležely tam jakoby v objetí. Možná jedna druhé chtěla pomoci a něco se přihodilo,“ řekla po nálezu žen obyvatelka obce.

AliceNovakova3 ( 16. února 2019 11:38 )

Tak na tom domě je vidět, že stavba je tak trochu vzpomínkou na komunismus. A vy si jako myslíte, že komunisté by jim dům nahodili a provedli opravy? Ty ženy určitě nechtěly dům opustit a takhle to bohužel dopadne, když žijí sami a stane se zdravotní problém. Dnes se naopak lidé díky kvalitnější péči dožívají vyššího věku. A to není kec, ale holý fakt. Ale kdo chce plácat opak, může.

janhu ( 15. února 2019 23:43 )

oběti kapitalismu každý den, tit lidé potřebují lékařskou péči a ne aby živořili v rozpadlém domě, vozíčkáři v čr žijí na ulicích , čr je zrůdný obludný režim,

sacred10 ( 15. února 2019 15:56 )

Já bych řekl,že to skončilo nakonec nejlíp,jak je to jenom možné.Bůh s nima...

hadaja ( 15. února 2019 14:07 )

Chudák stará paní, pokud ještě vnímala a nemohla dceři pomoci. Péče o staré lidi je velmi náročná, když už i staré i děti potřebují a nezvládají tu náročnou péči. Proto se mi vždycky líbí diskuze, jak se mají děti postarat o rodiče, když je děckovi přes 70 a rodiči přes 90, není nic jednoduššího než tu starost krititovat.

bibijana ( 15. února 2019 11:34 )

Tak toto je moje noční můra.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání