Vzhledem k přání rodiny se tak budou muset jeho herečtí kolegové a kamarádi rozloučit s Olivou pouze ve vzpomínkách. Právě v pátek 15. února se totiž v deset hodin rodina a pozvaní smuteční hosté sešli v pražském krematoriu na Olšanech.

Obřad trval sotva patnáct minut a po jeho skončení vdova Dagmar Čárová (60), rovněž herečka a dabérka (dvorní český hlas Sandry Bullock) s dětmi a ostatními hosty opustili obřadní síň.

Obřad se snažila rodina utajit, jméno slavného herce a dabéra dokonce nefigurovalo ani na vývěsce.

Petr Oliva zemřel po rozsáhlém zápalu plic – před hospitalizací však žil spokojený a aktivní život se svou rodinou, ženou Dagmar Čárovou a synem Pavlem Olivou. Rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu. Děkujeme, že naše přání respektujete,“ napsal v oficiálním vyjádření rodiny na sociální síti jeho syn Pavel.

Na svého kolegu nezapomněli ani herci z Divadla Radka Brzobohatého, kde hrál. „Poslední rozloučení je pro rodinu velmi citlivá až intimní záležitost. Proto respektujme přání rodiny a nechme Petra opustit tento svět jen v kruhu rodinném. Protože se však všichni chceme s Petrem osobně rozloučit, uspořádají jeho nejbližší setkání, kde budeme mít možnost si na něj společně připít. Čest jeho památce – Váš Ondřej Kepka," napsal na sociální síť Kepka.

Petr Oliva měl výrazný, nezapomenutelný a podmanivý hlas, díky kterému byl jedním z našich nejlepších dabérů. Svým hlasem k televizním divákům promlouval jako Pierre Richard (84), Robert Redford (82), Paolo Villaggio (†84) coby pan účetní nebo Lewis Collins (†67) alias Bodie z britského seriálu Profesionálové.

VIDEO: Petr Oliva vzpomíná na mrtvého Bodieho z Profesionálů

Video
Video se připravuje ...

Petr Oliva vzpomíná na mrtvého Bodieho z Profesionálů Jan Jedlička, Jindřich Bíč, Thomas Kruchina

Fotogalerie
27 fotografií