Běchovice jsou nevelikou součástí hlavního města, přesto v uplynulém roce budily značnou pozornost. Bylo to především kvůli vleklé rekonstrukci Českobrodské ulice, hlavní dopravní tepny oblasti a zároveň jedné z nejdelších ulic v Praze. Prochází hned sedmi městskými částmi.

Na podzim loňského roku byly práce na vozovce plánovaně pozastaveny, aby se po zimě mohli dělníci dát opět do práce. Od 18. února do 30. června se bude opravovat úsek mezi běchovickou radnicí a prodejnou IPEX. „Tento úsek bude nejsložitější, protože se bude rekonstrukce týkat i uložení nové dešťové kanalizace. Průjezd bude zachován vždy jednou polovinou vozovky,“ informuje radniční web.

Průjezd povolen jen místním

„V úseku mezi světelnými křižovatkami s ulicí Mladých Běchovic a Do Říčan bude provoz po Českobrodské probíhat v kyvadlovém režimu. Vjezd a průjezd místem rekonstrukce bude omezen jen pro rezidenty a držitele povolenek,“ stojí na webu. Povolenky vydává úřad zdejší městské části, a to ve dnech pondělí, středa, pátek.

Povolenky se vydávají buď rezidentům, kteří v Běchovicích bydlí nebo vlastní nemovitost, a to na základě platného občanského průkazu nebo nájemní smlouvy. Dále se povolenky vydávají podnikatelům, kteří v Běchovicích provozují svou živnost, zaměstnancům, kteří zde pracují, či pravidelným návštěvníkům, například příbuzným.
Fotogalerie
22 fotografií