Oficiální zahájení akce, kterou pravidelně zaštiťují známé osobnosti v čele s hercem a režisérem Jiřím Mádlem, se nadcházející sobotu očekává v 13:30. Co návštěvníky a zájemce čeká? Předně spousta inspirativních příběhů pacientů v dětských letech, ke kterým nebyl osud nikterak přívětivý. Postihl je totiž nejrůznějšími onkologickými onemocněními. Přesto se slůvko „beznaděj“ neobjevovala v jejich myslích.

Součástí Dne dětské onkologie bude také řada besed pro veřejnost, kde budou vyléčení pacienti za asistence lékařek a lékařů hovořit nejen o prožité zkušenosti, také i o pozdních následcích onkologické léčby. Cílem akce je především ozřejmení faktů o rakovině v dětském věku, a zdůrazňovat kolikrát i nenápadné varovné příznaky, které k ní mohou vést.
Video
Video se připravuje ...

Lampionový průvod na Den dětské onkologie 2018 Eva Fornálová

Z veselejšího soudku

Každoroční akce slibuje i letos pestrý rodinný program. Vystoupí řada muzikantů: Plavci, Vojta Kotek, Sabina Křováková nebo Chai. Mimo toho dojde také na autogramiády, rozsvěcení lampionů, skládání obří mozaiky z vlastních fotek či pokus o společné navázání nejdelší zlaté stuhy v České republiky, kterýžto počin by mohl atakovat dosavadní zápis v České knize rekordů. Více k programu i významku akce ZDE.

Jak probíhal loňský Den dětské onkologie se můžete přesvědčit v galerii:

Fotogalerie
21 fotografií