Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Třináctiletý chlapec na motorce naboural do auta před sebou! Letěl pro něj vrtulník

Autor: DH - 
15. února 2019
09:48

K vážné nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne v obci Pohoří u Dobrušky na Rychnovsku. Teprve třináctiletý hoch tu měl na motorce nabourat do auta před sebou. Pro zraněného klučinu letěl vrtulník.

Mladík, kterému bylo podle informací agentury Aktu.cz třináct let, vyjel na motorce značky Simson do ulic Pohoří u Dobrušky. Kolem šestnácté hodiny odpoledne ho ale údajně oslnilo slunce, vinou čehož nezvládl řízení a čelně naboural do automobilu před sebou.

Na pomoc mu ihned vyrazili svědci, kteří chlapci zakázali sundat helmu a omezili jeho pohyb na minimum do příjezdu záchranářů. Klučina s nimi komunikoval, údajně ale trpěl krátkodobými výpadky paměti. Podle Aktu.cz měl také vážně poraněnou dolní končetinu a vyražený jeden přední zub. Záchranáři nakonec na místo raději vyslali i vrtulník a hoch byl transportován do nemocnice.

"Včera v odpoledních hodinách došlo v obci Pohoří k dopravní nehodě. Veškeré okolnosti této události policisté šetří. Vzhledem k věku zúčastněné osoby (nezletilá) žádné bližší informace poskytovat nebudeme," sdělila Blesku mluvčí Policie v Rychnově nad Kněžnou Alena Kocálková Chvojková.

Policie se nyní nehodou zabývá. Bude zejména zjišťovat, co chlapec na motocyklu, který se smí řídit s patřičným oprávněním až od 15 let, dělal a kdo mu ho půjčil.

Video: Na motorce boural teprve třináctiletý chlapec. Zasahoval i vrtulník

Policisté celý případ vyšetřují pouze jako dopravní nehodu. Nezletilý řidič ale bude mít co vysvětlovat. Motocykl Simson lze řídit až po dovršení patnácti let a především pouze s platným řidičským průkazem. Bude se také zjišťovat technický stav vozidla a současně i to, kdo chlapci motorku zapůjčil.

rehym ( 16. února 2019 18:53 )

Ježiši takovejhlech kravin jsme se nadělali na vesnici. Kluk se z toho dostane. Nedělal bych z komára velblouda. Ať se každej zamyslí jaký měl dospívání a co všechno provedl. Taková klukovina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání