Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kočka jako dula! Tahle dokonce poznala, že její panička přišla o miminko

15. února 2019 | 06:00

Kočka Pippit je jako radar na děti. Těhotenství své paničky zaznamená jako první, když o tom sama matka ještě neví. Tentokrát ale Joanna brala znamení své kočky na lehkou váhu a o těhotenství neměla čtyři měsíce ani tušení. Kdyby svou kočku lépe vnímala, možná by nedošlo k potratu!

Joanna Ahti je mladá matka z Montrealu, žije tam se svou rodinou. Má malého syna Liama, manžela a milovanou kočku Pippit. Možná byste si řekli, že kočku má doma každý druhý, takovouto má ale málokdo. Pippit je mimořádně vnímavá a inteligentní. Vždy přijde na těhotenství své paničky dřív než Joanna sama. "Když jsem byla těhotná s Liamem, Pippit si na mě neustále lehala. Dokonce se mnou chodila i do koupelny a vařila v kuchyni na lince."

Podivné chování Pippit bylo pro Joannu signálem, že se nejspíš něco děje. Po koupi těhotenského testu se zvláštní chování kočky ale rychle vysvětlilo. Při druhém těhotenství už Joanna bohužel tak bystrá nebyla! Pippit si na ni opět lehala, dokonce tak moc, že ji Joanna omylem skoro zalehla. Joanna ale signály od své kočky přehlížela. O svém druhém těhotenství se dozvěděla až ve čtvrtém měsíci, tehdy totiž  o miminko přišla.

Dítě už bylo velké, a proto muselo dojít k porodu. Po něm si Joanna své druhé dítě vyfotila a se snímky mrtvého plodu se nechala nafotit. Na těchto fotografiích Joanna pláče a obrázky plodu si přikládá k břichu. Tvrdí, že ji na těhotenství Pippit upozorňovala a že byla vyloženě dotěrná a nesnesitelná. 

Kdyby Joanna dala na zvláštní chování své milované kočky, možná by se na pravidelných kontrolách dalo potratu zabránit. Mladá maminka si svou nevšímavost vyčítá a dosud nechápe, že na sobě těhotenství nepoznala sama. Nyní se s manželem snaží o další miminko a chování Pippit oba bedlivě sledují. 

Autor: Adéla Ondroušková