Svátek svatého Valentýna se rok od roku dostává pod kůži většině Čechům. Zatímco kdysi lidé oslavovali lásku na prvního máje pusou, dnes si užívají i 14. únor v podobě romantického večera a dárků.

Nesmutníme, rozdáváme

Jenže ne všichni mají takové štěstí, aby byli zrovna v únoru v páru. To, že jste zrovna single, neznamená, že je třeba smutnit s kyblíkem zmrzliny u romantického filmu či Valentýn raději úplně ignorovat. Třetí možnou variantu zvolila partička nadšenců, kteří se rozhodli dopřát lásku sobě i druhým, i když jen skrze úsměv a obejmutí.


Říkal jsem si, že nebudu sedět doma a udělám sobě i druhým radost. Mám raději tento pozitivní přístup rozdávání radosti,” prozradil usměvavý Jakub, který se takové akce účastnil zcela poprvé.

Video
Video se připravuje ...

Nadšenci rozdávali na Valentýna obejmutí zdarma Eva Fornálová

Ačkoli by se mohlo na první pohled zdát, že všichni zúčastnění s cedulemi nemají dostatek fyzického kontaktu, rozhodně tomu tak nebylo. „S přítelem jsme spolu strávili celý včerejší den. Akorát jsem se vrátila dnes, abych si tuhle akci nenechala ujít,” svěřila se radost Eliška, která chodí na tyto akce pravidelně. 

Zlepšit náladu Pražanům se skupince opravdu povedlo. Skleslí kolemjdoucí po zvednutí hlavy často nechápavě zírali. Ale po osmělení a stisknutí došlo ke zklidnění, které oběma objímajícím vyvolalo široký úsměv na tváři. „Tohle je skvělá myšlenka, obzvláště dnes. Moc za to děkuji,“ zářila nadšením jedna z chodkyň, která zažila hned tři obejmutí za sebou.

Na zapálené free hugs objímače můžete narazit nejen na svátek svatého Valentýna. V Praze se pořádají tyto otevřené akce několikrát do roka. Všechny nadcházející události objevíte na facebookové skupině Free hugs komunita - obejmutí v Praze zdarma.

Fotogalerie
23 fotografií