Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potvrzeno! Vysocí muži a malé ženy mají nejšťastnější manželství

Manželé David a Victoria Beckhamovi
17. února 2019 | 06:00

Pokud jste menší než váš partner, máte podle odborníků vyšší pravděpodobnost, že spolu budete spokojenější a šťastnější. A nejen to. Muži, kteří měří v průměru kolem 1,8 metru, jsou taky úspěšnější v práci a více vydělají. Co vy na to? Věříte vědeckým závěrům?

Výzkum prováděly vědkyně Anne Case a Christina Paxson z Princetonské univerzity a zjistily během něj, že čím jsou muži vyšší, tím pro ženy lépe. A to ve všech směrech. Muž vysoký zhruba 1,8 metru může podle jejich závěrů vydělat zhruba o 166 tisíc dolarů více během třicetileté kariéry než muž, který měří „jen“ 1,7 metru! Podle výzkumnic je zvýšení postavy o deset centimetrů spojeno s nárůstem příjmu nebo výdělku o 2 až 2,5 procenta!

Další studie potvrzuje, že výška je také spojena s dominancí v zaměstnání a společenským postavením. Podle ní mají vysocí muži větší šanci dosáhnout v kariéře vysokých cílů. Častěji taky šéfují a zúčastňují se společenských aktivit.

A pokud jde o spokojenost v partnerských vztazích, i zde je výška mužů důležitá. Polský antropolog Boguslaw Pawlowski dokonce zjistil, že při výběru životního partnera bychom neměli koukat na peníze, respekt a důvěryhodnost, ale na výškový rozdíl mezi partnery! Podle něj by měl být muž 1,09krát vyšší než žena. Pak můžete očekávat, že spolu budete šťastní.

Když se podíváme mezi slavné osobnosti, pak například Victoria Beckham a David Beckham mají rozdíl naprosto ideální – David je 1,09krát vyšší než jeho žena. A zatím to vypadá, že jim to klape pořád. Co si myslíte o výsledcích této studie? Jaký je výškový rozdíl u vás doma?

Autor: aši