Dvacetiletý muž si stoupl na přechod u křižovatky Husovy a Nádražní ulice. Ještě než stačil vůz městské policie zastavit, stáhl si kalhoty a ukázal holé půlky. U toho hlídku sprostě urážel a dával jí nemravné pobídky. Strážníci opilce doprovodili na chodník a několik minut se s ním snažili domluvit. Marně.

Já nejsu Brňák

„Vy vůbec nevíte, kdo jsem já. A vy vůbec nevíte, kdo jste vy, kamarádi. Vy teprve uvidíte, co se stalo,“  artikuloval s velkými obtížemi. Co ho přimělo k obscénnostem, ale hlídce nedokázal vysvětlit.

„Zmínil se jenom, že není z Brna, takže podobné chování bere v klidu, protože neví, jak to chodí mezi Brňákama,“ popsal „argumentaci“ svérázného vtipálka mluvčí strážníků Jakub Ghanem. 

Mladík očividně v náladě neustále pokřikoval, kladl strážníkům scestné otázky, a protože diskuze k ničemu kloudnému nevedla, našel nakonec azyl v sanitce a poté na záchytce. Po vystřízlivění se dozví, že ve správním řízení mu za rušení nočního klidu a znevážení úřední osoby hrozí pokuta až do deseti tisíc korun.

 

Fotogalerie
5 fotografií