Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jozefa s vnoučkem (1) brutálně napadli agresivní psi: Statečný dědeček bránil dítě vlastním tělem

Autor: chal - 
13. února 2019
19:33

Pondělní poklidná procházka s vnukem se pro Jozefa Šuchmana ze slovenské obce Svätoplukovo během několika vteřin změnila v boj o život. Seniora s kočárkem totiž napadli dva velcí psi, kteří utekli otevřenými vraty z areálu jedné z tamních firem. Děda-hrdina vnoučka dokázal ochránit, sám ale skončil ošklivě pokousaný.

Senior šel po ulici s malým vnukem v kočárku, když na něj zezadu skočili dva agresivní psi. Jozef měl v hlavě jediné – ochránit dítě. To se mu naštěstí podařilo, zvířata se přes statečného dědečka k chlapci nedostala.

„Kočárek jsem držel co nejdál od nich, volnou rukou jsem se jim bránil,“ řekl Jozef televizi JOJ. Psi seniora pokousali na zádech a na ruce, kterou se je snažil držet od vnuka.

Podle informací televize JOJ šlo o křížence kavkazského pasteveckého psa, který byl vyšlechtěn k obraně stáda před šelmami, jako jsou medvědi, tygři nebo vlci.

Zoufalý muž křičel o pomoc, ta bohudík dorazila rychle. Ze sídla firmy, jejíž majitelce psi patří, vyběhli ven zaměstnanci a psy odehnali. „Kdo to nezažil, ten to nepochopí. Je to strašné. Můžete být chlap, jaký chcete, ale stejně nic nemůžete dělat,“ dodal Jozef.

Jozef s médii mluvil jen pár hodin po incidentu, vzpomínky na hororový zážitek byly stále příliš čerstvé. Jozefovi se tak při představě, co se mohlo vnoučkovi stát, kdyby ho nedokázal ubránit, draly slzy do očí.

Útoky těchto psů jsou podle místních obyvatel na denním pořádku. „Napadli i souseda a pošťačku,“ sdělil Jozef s tím, že podobný zážitek má minimálně deset lidí. Starosta Svätoplukova Ivan Lobodáš prý o předchozích útocích nic neví, napadení Jozefa ale už řešit bude. „Obec nebude tuto událost ignorovat. Je nám líto, že se něco takového stalo,“ řekl.

Policie podle mluvčí Renáty Čuhákové zahájila stíhání pro ublížení na zdraví. Vyjádření majitelky psů se slovenským médiím nepodařilo sehnat. „Psi jsou agresivní a ona je nezvládá. Řešení je jednoduché – utratit,“ uzavřel Jozef.

diskutujici ( 14. února 2019 08:33 )

Cokly utratit, bez pardonu!

majojo ( 14. února 2019 02:00 )

Chápu postzoj pana Jozefa, ale utratit zvířata není řešení. To by bylo dát na *** majitelce a psy jí odebrat. Někdo kompetentnější než ten pán by pak měl určit, zda je převýchova možná.Ale ono picnout čokla bude asi z pohledu venkovana levnější.

sigmae ( 14. února 2019 00:34 )

psy majitelce odebrat a dát někomu, kdo psům rozumí, je pořád možnost, že ten kdo to se psy umí z nich udělá schopné hlídače, co nebudou napadat lidi, co jdou mimo areál

rudne ( 13. února 2019 20:51 )

Ti psi nemohou za blbost a neschopnost svých majiteků

Citronel ( 13. února 2019 20:28 )

Sám mám strach ze psů,věřím tomu,že majiteli nic neudělají,jak jsem byl několikrát informován.Ty telata ten náhubek unesou,přesto jsou na volno a bez náhubku.Fandim všem travicum a vůbec mi těch mrsin není líto,naopak,přeji jim tu nejhorší smrt,kdo neměl zakousleho čokla na ruce ten nepochopí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání