Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejhledanějšího zločince zastřelili policisté! Po propuštění z kriminálu zabil dva lidi

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ital - 
12. února 2019
18:51

V úterý zastřelili bosenští policisté muže v posledních dnech označovaného za nejhledanějšího zločince v zemi. Edin Gačić (41) před nedávnem zabil majitele obchodu potravin a také policistu. V minulosti strávil několik let ve vězení kvůli dvěma spáchaným vraždám. Podle policie Gačić zemřel po přestřelce nedaleko Sarajeva. Jeden z mužů zákona utrpěl zranění.

Policisté v Bosně nalezli předminulý pátek ve vesnici Podorašac nedaleko Sarajeva mrtvé tělo majitele obchodu s potravinami. Ihned zahájili pátrání po Edinu Gaičičovi, jenž měl hned druhý den následně zabít policistu, který hlídal policejní výcvikové středisko. Vrahovy motivy zatím zůstávají neznámé, nicméně vraždy vyvolaly podle agentury AP v zemi paniku. Do pátrání nasadily policejní složky 1 200 lidí a úřady vypsaly odměnu ve výši cca 650 000 Kč za informace, kde se hledaný muž nachází.

V roce 1999 byl Gačić odsouzen ke 14 letům vězení za vraždu muže, který s ním ve válce, na začátku 90. let sloužil v jednotce muslimských dobrovolníků. Roku 2002 během víkendové propustky z vězení zabil svoji matku. Za tyto činy jej odsoudili ke dvaceti letům ve vězení. Podle portálu Balkan Insight byl ke konci svého trestu vězněn v Bihači, kde správa tamního vězení upozorňovala úřady, že v jeho případě hrozí recidiva a doporučovala jeho přeložení do zařízení pro psychicky nemocné. K ničemu takovému však nedošlo a Gačić se dostal předčasně na svobodu.

beda88 ( 12. února 2019 19:04 )

stejní úřednický paka jak u nás

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání