Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ničivý požár hotelu v Dillí: V plamenech zemřelo 17 lidí, včetně malého dítěte

Autor: CTK - 
12. února 2019
09:30

Při požáru levného hotelu v indickém hlavním městě Dillí zahynulo 17 lidí a další čtyři byli zraněni. Na 35 lidí bylo z hotelu včas evakuováno do bezpečí. Informace o příčině neštěstí ani státní příslušnosti obětí dosud nejsou známy.

Oheň vypuknul nad ránem 12. února v západní části metropole. Zachvátil většinu z pětipatrového hotelu Arpit Palace, který je oblíbený především mezi méně movitou klientelou. Evakuováno bylo na 35 hostů a personálu. S živlem bojovalo 25 hasičských jednotek, kterým se již podařilo oheň uhasit.

Příčina neštěstí dosud není známa. Požáry budov jsou ale v Indii poměrně častým jevem. Důvodem je především ignorování bezpečnostních standardů. Úřady v poslední době provádějí množství kontrol, které mají zajistit důslednější dodržování stavebních předpisů, protipožárních opatření či pravidel evakuace.

Například před týdnem vypukl požár v nemocnici na jednom z předměstí v Dillí, nikdo nebyl zraněn. V prosinci ale zemřelo při požáru nemocnice v Bombaji šest osob. V roce 2017 v tomto městě uhořelo 17 lidí, když oheň zachvátil populární restauraci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání