Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kvůli pár stovkám pobodal dědu (78) v České Třebové! Teď mu hrozí doživotí

Aktualizováno -
11. února 2019
19:56
Autor: ČTK - 
11. února 2019
13:24

Dvaadvacetiletý muž, který ve čtvrtek napadl a nožem vážně zranil seniora v České Třebové, se ke svému činu přiznal. Pochází ze severních Čech, ve městě krátce pracoval a bydlel na ubytovně, ale o zaměstnání přišel. Napadený ho neznal, po útoku ještě zvládl dojet pro pomoc autem k domu. Policisté se soustředili na nákupní střediska a podle popisu pachatele zadrželi již zhruba hodinu a půl po nahlášení útoku.


„Dva detektivové vyrazili k obchodním centrům a začali po muži pátrat. Všimli si jednoho, který odpovídal popisu, i když neměl svrchní oblečení, ale choval se podezřele," uvedl vedoucí odboru obecné kriminality krajského policejního ředitelství Milan Šimek. Kvůli obavám, že je ozbrojen, přivolali posily a muže zadrželi.

Útok se stal krátce po poledni v odlehlé části města u řadových garáží. Obviněný viděl muže, který v jedné z nich parkoval, poté k němu přišel a udeřil jej. Osmasedmdesátiletý senior ale ránu vrátil, což útočníka přimělo vytáhnout nůž a opakovaně seniora bodnout do hrudníku a dalších částí těla. Vzal mu několik set korun. Kvůli ztrátě zaměstnání neměl peníze, obživu si zajišťoval drobnými krádežemi.

Zraněný ještě stačil dojet domů, kde zkolaboval. "Situace byla taková, že odvezl auto do garáže, kde ho ten dotyčný napadl. A aby se dostal domů, protože si doma zapomněl telefon, tak ještě dokázal dojet před barák. Tam ho pak našli a maminka dělala vše proto, aby se zachránil," řekla dcera napadeného muže pro FTV Prima. Vrtulník jej následně převezl do nemocnice. 

"Stav byl vážný a zatím se ještě pořád čeká, aby něco nepřišlo. Z přístrojů odpojený není, jen sám dýchá. Komunikuje, ale nechce moc komunikovat," doplnila žena zdravotní stav svého otce, se kterým se bude moci brzy znovu setkat. 

Útočník dosud nebyl trestán. Byl obviněn z pokusu o loupežnou vraždu, soud jej poslal do vazby. Podle státní zástupkyně Lenky Faltusové mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest. Dcera napadeného má pro něj dokonce i vzkaz. "Můj tatínek celej život dělal a nikomu nic neudělal. A než by nechodil do práce, tak si našel klidně dvě práce, aby nás uživil. A je to mladej kluk, takže by se mohl snažit," uzavřela celou situaci žena. 

animka ( 11. února 2019 17:37 )

Proč mu rozmazali obličej????

hajne ( 11. února 2019 16:25 )

Takovýho hajzla nechat chcípnout krimu.Řezat každý ráno bejčákem místo snídaně.Aby ho rakovina vyhodila z hrobu.

antismejd ( 11. února 2019 15:09 )

dávám ruku do ohně na to,že ten týpek byl slušně opálenej......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání