Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Lázně Toušeň: Slatina, léčba celulitidy a houbaření kousek od Prahy

11. února 2019 | 09:49

Malé městečko Toušeň se nachází ve středních Čechách na levém břehu Labe proti soutoku s Jizerou. Lidé tam vyrážejí za léčbou zaměřenou na pohybové problémy nebo kožní onemocnění. Blízké lesy jsou zárukou čistého ovzduší a jsou vyhlášeným rájem houbařů. Užít si tu můžete i cyklistiku a rybaření.

V lázeňském areálu s vlastním parkem i kolonádou se léčí například nemoci páteře a kloubů, Bechtěrevova choroba, atopický exém nebo psoriáza.

Slatinné lázně: Prohřejte se a zbavte se bolesti

K léčbě zde používají přírodní léčivý zdroj – sirnoželezitou slatinu, která se čerpá v okolí. Během léčebného pobytu tu nabízejí slatinné koupele a zábaly, při kterých je pozvolna, ale velmi intenzivně zahříván organismus a zároveň do těla pronikají blahodárné látky. To vám uleví od bolesti. Jako další terapie slouží například inhalace, elektroléčba, plynové injekce...

Wellness nabízí i léčbu celulitidy

Milovníci wellness ocení, že areál lázní je uzavřený, takže tu máte soukromí. Poskytují tu různé typy koupelí a masáží, např. medovou, lymfatickou, podvodní nebo reflexní masáž. Nabízejí tu i přístrojovou léčbu celulitidy. Taky tu můžete absolvovat léčebný tělocvik v bazénu, zajít do infrasauny nebo na různá kosmetická ošetření.

Rybolov, houbaření, nenáročné výlety

Lesy v okolí Toušeně jsou ideální na houbaření. Pro příznivce rybolovu je velkým lákadlem jezero Malvíny, zde si můžete na vyhrazených místech nerušeně zarybařit, na jednom z nejhezčích přírodních koupališť ve středních Čechách. Polabí nadchne každého, kdo má rád pohodové vycházky nebo projížďky na kole – po rovince dojedete třeba do nedalekého skanzenu lidové architektury v Přerově nad Labem. 

Další tipy na výlety v okolí lázní Toušeň najdete ve fotogalerii.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...