Přestože se Vendula Pizingerová profiluje jako lidumilka konající charitu na každém kroku, zdá se, že násilí páchané na zvířatech ji nijak netrápí. Plavovlasá Vendula, která se svým o šestnáct let mladším manželem Josefem vyrazila lyžovat do Tater, se totiž pochlubila na sociální síti velice povedenou fotkou přímo ze svahu.

Na sobě má šedý lyžařský komplet, který na sebe oblékla po dlouhých deseti letech a stále jí pasuje, tohle milé retro vzápětí pokazila chlupatou čepicí, co má naraženou na hlavě. Je to totiž pravá kožešina…

„Krásná, ale proč v dnešní době ta podpora zabíjení zvířat pro krásu? Nechápu…“ podivila se nad touto neobvyklou pokrývkou hlavy jedna Vendulina fanynka. Vdova po legendárním hudebním skladateli Karlu Svobodovi (†68) se jí snažila vysvětlit, že před lety přece taky žil člověk ve srubu a neměl jinou možnost, než v dobách zimy na sebe navléknout zvířecí kožešinu. „S krásou to vůbec nesouvisí, si myslím,“ dodala Pizingerová.

Taková odpověď však její příznivkyni rozhodně neuspokojila. „Jenže ve srubu v lese už nebydlíme a jiné možnosti máme… Vás si moc vážím, ale tomuhle prostě nerozumím. Všeobecně. Nechat zemřít zvíře, abych mohla nosit jeho kožich, mi v dnešní době přijde absurdní a smutný,“ povzdechla si tahle ochránkyně zvířat na Instagramu.

„My tedy ve srubu žít chceme,“ odvětila jí Pizingerová a s ironií připojila usměvavého smajlíka se svatozáří nad hlavou. „Lidi podporujou daleko jiný, horší věci… žijeme ve zvláštní době,“ uzavřela to s nadhledem.

V instastories pak jakoby provokaci připojila selfíčko sebe a svého pohledného manžela s popiskem „Rusáci“, čímž patrně narážela na panský styl našich nedalekých sousedů a bývalých okupantů. Navíc nezapomněla ani odkázat na kožešníka, od kterého si tuhle ozdobu zakoupila. Za svou beranici se podle všeho vůbec nestyděla - a patrně si ani neuvědomovala, jak vážně by se mohla zranit, kdyby měla na lyžích nehodu jenom v chlupaté čepici místo helmy…

VIDEO: Vendula Pizingerová na Prague Pride: Odsuzování kohokoliv po mně stéká!

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová na Prague Pride: Odsuzování kohokoliv po mě stéká! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
44 fotografií