Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V domě na Královéhradecku byly nalezeny dvě mrtvé ženy: Máma s dcerou se držely v náručí

Policie (ilustrační foto)
Policie (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
8. února 2019
17:07
Autor: yks, jp - 
8. února 2019
15:36

V pátek odpoledne dostala policie informace o nálezu dvou mrtvých žen v Lochenicích na Královéhradecku. Kriminalisté nyní celý záhadný případ šetří. Podle posledních zpráv se jednalo o matku s dcerou, které žily po smrti otce v domě už delší dobu samy.

Podle informací poskytnutých Blesku královéhradeckou policií se v obci Lochenice, asi 10 kilometrů na sever od Hradce Králové, našly v pátek odpoledne dvě mrtvé ženy. Jak zjistil Blesk, policii přivolali místní, kteří se šli do domu podívat. Chtěli údajně zjistit, co se děje, protože se dotyčné už dlouho neukázaly na veřejnosti.  

Nález těl dvou mrtvých žen ohlásili královéhradeckým policistům okolo půl třetí odpoledne. Muži zákona okamžitě vyrazili na místo, kde se mělo potvrdit, že jde skutečně o dvě osoby ženského pohlaví, a to vyššího věku.

Jednat by se mělo o devadesátiletou ženu upoutanou na invalidní vozík a o její o dvacet let mladší dceru. „Policie na místě neodhalila skutečnosti, které by nasvědčovaly cizímu zavinění,“ řekla Blesku mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. 

O příčinách neštěstí odmítla mluvčí spekulovat. „Na místo nyní míří koroner. Až proběhne ohledání těl, rozhodne o tom, zda bude provedena soudní pitva,“ řekla Ježková. 

Jak ženy skonaly a kdy, bude jasné až po pitvě. Je možné, že vzhledem k vysokému věku zemřely přirozenou smrtí anebo došlo k nehodě. „Ležely tam jako v objetí, takže možná jedna druhé pomáhala, když se něco přihodilo. Třeba nešťastně upadla. Je to záhada,“ řekla obyvatelka Lochenic.

Policisté Územního odboru Hradec Králové budou celou věc prošetřovat jako náhlé úmrtí.

PPP150W ( 8. února 2019 19:59 )

asi máte pootočenou mapu. Liberec je vzhledem k Hradci Králové na severo-západ, nikoli na sever. A a-z má pravdu. Žádné Lochenice nad Labem neexistují. Pouze Lochenice. A jsou přesně na sever od Hradce Králové. Až půjdete do Předměřic, všimněte si takové bíle dopravní značky na konci vaší obce a přečtěte si co na ní stojí. LOCHENICE. Asi opravdu nevíte kde bydlíte.

HledacPravdy ( 8. února 2019 19:11 )

To je hodně smutnej příběh.

HledacPravdy ( 8. února 2019 19:08 )

Když vám to vadí, můžete říkat třeba ruské коронер.

ja-stana ( 8. února 2019 18:35 )

A bydlím ty troubo asi kde? Obecní úřed ma¨áme v Předměřicích nad Labem. Na sever je Liberec ne Lochenice nad Labem.

PPP150W ( 8. února 2019 17:18 )

V obětí? Jsem zvědav, co najde patolog v jejich žaludcích a krvi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání