Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zoufalá Tereza se u soudu válela v prachu: Utěšoval ji soudce a právníci

Autor: dce - 
9. února 2019
05:01

Tereza H. (22) se v pátek u soudu moc neohřála - nedorazil právník druhého obžalovaného, a tak se nic neprojednávalo. Zoufalou Češku ale utěšoval sám soudce a úsměv na rtech jí vykouzlila i skupinka právníků.

V pátek se před soudem měly projednávat Tereziny odpovědi na dvě doplňující otázky, které jí soudce předal ve středu. Jenže nedorazil právní zástupce druhého obžalovaného, a tak bylo jednání bez posunu opět odročeno, tentokrát na středu 13. února.

Terezu celá situace tak vykolejila, že si před jednací síní prostě sedla na zem. Toho si všiml soudce a přizval ji, aby přišla k němu. Zajímalo ho, co se to s ní děje. Tereza mu zoufale vysvětlila své myšlenky. "Odročil jste jednání na středu, to jsou čtyři dny, kdy budu sedět ve vazbě. A každý den mi tam připadá jako rok! Prosím, rozhodněte v mém případu co nejdřív," štkala mladá Češka.

Soudce se nad ní slitoval a slíbil jí, že rozsudek vynese do měsíce. To sice Tereza slyšela už několikrát, a ani jednou se to nevyplnilo, přesto ji ta slova potěšila. Reportérům řekla, že doufá, že ji propustí na svobodu. "Má země mě postrádá a já postrádám svou rodinu," dodala.

Když bylo po všem, k Tereze přišla ještě skupinka pěti právníků, kteří přišli zhlédnout dnešní jednání. Jeden z nich ji požádal o selfie. "Jsme tvoji fanoušci," prozradil jí. Tereze jejich přání vykouzlilo úsměv na rtech a vyfotila se s nimi.

Terezu zadrželi na letišti v Láhauru celníci poté, co prošla již dvěma kontrolami. Při té třetí u ní v kufru ale našli devět kilogramů heroinu. Tereza od počátku tvrdí, že je nevinná, že o drogách v zavazadle nevěděla. Zda jí to soudce uvěří, je ve hvězdách. Realisticky jí hrozí i více než deset let v místním vězení. Pákistánský občan by v podobném případě mohl dostat i trest smrti.

pepisek1 ( 10. února 2019 14:03 )

A komupak myslíš že chybíš ty v diskusi na blesku ty lotře?

pepisek1 ( 10. února 2019 13:56 )

Je to již rok a měsíc od onoho známého nešťastného okamžiku Terinko. Nikdo tu chvíli nevrátí, nikdo nezastaví čas, ten kdo na šikmou plochu tě postavil, peklo ti přeje, zábavně se vyžívá v tvých těžkostech a na tvojí adresu píše hrůzu nesmí patřit nezi nás. Soucítím s tebou a myslím na tebe beruško i když tě osobně neznám. Moc ti z celého srdce přeji aby všechno dobře dopadlo a dostala jsi se ven. Je prima že máš mnoho fanoušků. Ano spousta lidí je při tobě. Ty máš šanci vyniknout v něčem jako Britney Spears ve zpěvu a mnoha dalších aktivitách v nichž také velmi vynikla...

drzaaaa ( 10. února 2019 11:04 )

drzaaaa ( 10. února 2019 10:47 )

a je to

drzaaaa ( 10. února 2019 10:44 )

souhlasím s Tebou ..............reakce lidí hodne napovídá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání