Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Syn bývalého premiéra si užíval kradeného jmění. Teď musí zaplatit 14 milionů

Autor: shp - 
8. února 2019
13:34

Syn zkorumpovaného moldavského premiéra Vlada Filata (49) si dosytosti užíval peněz, které zpronevěřil jeho otec. V londýnské čtvrti boháčů Knightsbridge si pronajal luxusní apartmán, jezdil na drahé dovolené, a dokonce si pořídil vůz značky Bentley za v přepočtu téměř šest milionů korun. Teď ale spadla klec a Vlad Luca Filat (22) má utrum.

Někdejší premiér Moldavska Vlad Filat byl uvězněn v červnu 2016 kvůli podvodu, kterým připravil tři tamní banky o v přepočtu neuvěřitelných 22 miliard korun. Za to byl odsouzen k devíti letům vězení.

Jak ale vyšlo teď najevo, části peněz si užíval jeho syn. Přestěhoval se do Londýna, kde si hoví v luxusním bytě. Dopřával si také drahé dovolené v destinacích jako St. Tropez, kde nešetřil šampaňským.

Filat Jr. přitom nemá ve Velké Británii žádný legální příjem. Úřadům tak musí nyní zaplatit téměř 14 milionů korun, které vybral z již zmražených bankovních kont vedených v Turecku a na Kajmanských ostrovech.

Nedokázal totiž ani nijak doložit, že peníze získal počestně. Miliony zabavené ve Velké Británii pak budou následně předány Moldavsku. Jak je vidět, u Pilatů nepadlo jablko daleko od stromu. Pro rodinu bohužel…

gabreta ( 9. února 2019 10:13 )

Svoje by o takovým způsobu života mohli vyprávět potomci našich politiků a "celebrit"! třeba mladej Topolánek,Bém, Neumanová a další!!

ehrenfried ( 8. února 2019 21:34 )

Náhodou je trošičku znám,Lucca je v pohodě, už v 18 lítal např. do Teheránu za byznysem a když jsem se ptal táty, jestli se o něj nebojí,tak mi řekl,že bojí,ale když bude sedět doma v Kišiněvě, tak z něho do smrti bude h...o. A pokud jde o tu miliardu (dotaci),tak tu nespizdil Vlad,ale právě ti vážení bankéři.......

koumak_z_prahy ( 8. února 2019 20:58 )

Hnusný lidský odpad!

alzbeta59 ( 8. února 2019 19:24 )

no diky bohu za McDonalds, ti porad hledaji nekoho kdo by obracel hambace. Jinak by chudinka neuzitecnej asi umrel hlady.

prasatkopepicek ( 8. února 2019 16:41 )

To vypada jako clanek z budoucnosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání