Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zima „láme“ vlasy: 7 tipů na jejich restart přímo od kadeřnice!

/
  • 9. února 2019 ● 08:00

    Máte pocit, že se vám změnily během zimy vlasy? Že jsou vysušené, nebo dokonce polámané? Bohužel, jak se začne ochlazovat, vrstvíme na sebe více a více teplého oblečení, ale chránit i své vlasy zapomínáme. A ty to pak mohou odnést... Co s tím?

  • 1.

    Správný šampón i termo ochrana

    Podle kadeřnice Anety Petrovičové je v první řadě důležitý správně zvolený šampón. „V zimě bývají vlasy opravdu vysušené díky chladnému nepříznivému počasí. Je dobré je proto oživit a pořídit si kvalitní hydratační vlasovou kosmetiku,“ popsala.

     

    Jednou z velkých chyb, kterých se v mrazivých měsících dopouštíme, je podle ní odcházení z domu s mokrými vlasy. „Než půjdete, je potřeba si je vysušit opravdu do sucha a před foukáním nejlépe ještě použít termo ochranu, třeba v podobě spreje,“ dodala s tím, že jinak vlasy mohou vlivem chladu a mrazu popraskat. V nejhorším případě pak dojde k poškození kořínků a vlasy pak mohou začít dokonce vypadávat.

    Autor: iStock

  • 2.

    Správná péče krok za krokem

     

    1) Na zimu si pořiďte hydratační šampoón a kondicionér.

     

    2) Než nanesete po šampoónu kondicionér, odborníci doporučují z vlasů opatrně vymačkat co nejvíce vody. Lépe pak daný produkt působí.

     

    3) Na mráz nikdy za žádných okolností nevycházejte s mokrou hlavou. Ani jen lehce vlhkými vlasy.

     

    4) Před foukáním používejte ochranné spreje k tomu určené. Ty můžete zakoupit u své kadeřnice, nebo v drogérii.

     

    5) Až půjdete spát, nesvazujte vlasy gumičkami a vyhněte se i sponkám. I ony mohou polámat vaši bujnou hřívu.

     

    6) Chodíte večer do postele s mokrou hlavou? Už to nedělejte, i to vlasům škodí.

     

    7) Patříte mezi ty, co si balí mokré vlasy po sprše do turbanu? Tak to je také špatně! Pokožka hlavy se v zamotaném ručníku paří. Takže buď zvolte fén, nebo nechte přirozeně uschnout.

    Autor: istock.com

  • 3.

    Domácí maska ze tří surovin

    Jednou týdně si můžete dopřát masku, nebo nanést do délek kvalitní olej. Zvolit můžete například arganový, nebo v poslední době čím dál tím více oblíbený moringový. Ten se přímo doporučuje na lámavé vlasy a roztřepené konečky.

     

     Med, banán a olivový olej


    Jen tři suroviny budete potřebovat na tuto domácí masku, která je na unavené a zimou zničené vlasy. Takže připravte si med, olivový olej a banán. Ten rozmixujte na kaši a dejte ho do misky s olejem a rozpuštěným medem. Masku naneste na vlasy a nechte dvacet minut působit, pak ji důkladně vymyjte.

    Autor: Shutterstock.com

Dnešní horoskopy