Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pozor, na silnicích to klouže, varují silničáři. Námraza má až dva centimetry

Aktualizováno -
8. února 2019
07:49
Autor: ČTK, bud - 
8. února 2019
07:11

Na některých místech Česka radí silničáři vůbec nevyjíždět kvůli namrzajícím cestám, špatná situace je třeba na Klatovsku. Na problémy se sjízdností mohou řidiči narazit také ve Středočeském kraji a na Olomoucku. Přes den by se mělo více oteplit.

Dopravu ve Středočeském kraji dnes ráno komplikuje místy mlha, některé silnice mohou klouzat. Snížená viditelnost je hlášena z Pražského okruhu a hradecké dálnice D11, mlha je například také v okrese Praha-východ. Sjízdné pouze se zvýšenou opatrností jsou Pražský okruh a dálnice D5. Pozor si řidiči musí dát také na silnicích první třídy na Mělnicku. Se zvýšenou opatrností musí šoféři jet také na všech silnicích nižších tříd.

Silnice v Olomouckém kraji dnes ráno mohou místy namrzat, řidiči by proto měli jezdit se zvýšenou opatrností. Ve vyšších polohách některé méně využívané silnice pokrývá vrstva ujetého sněhu s posypem, která může být zledovatělá. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Sněhové a dešťové přeháňky byly v noci na Jesenicku a Šumpersku. Silnice byly ráno po chemickém posypu zpravidla holé a mokré. Řidiči by si ale v těchto horských okresech měli dát pozor na mrznoucí déšť.

Námraza až 2 centimetry

Na vedlejších silnicích v okolí do 12 kilometrů od Horažďovic na Klatovsku se tvoří ledovky, námrazy jsou místy až dvoucentimetrové. Silničáři doporučují v ranních hodinách vůbec nevyjíždět, případně ať jezdí s vysokou opatrností. V ostatních částech regionu už neprší. Hlavní tahy jsou sjízdné v celém Plzeňském kraji.

Silnice na Vysočině jsou dnes ráno po nočním sněžení sjízdné s opatrností, sypače jezdily v celém kraji. Solené vozovky jsou mokré, na zbývajících je ujetý sníh posypaný drtí. Problémy v dopravě neměl dispečink krajské správy a údržby hlášeny kolem 06:00. Teploty byly ráno mezi minus jedním až plus jedním stupněm Celsia, přes den se má oteplit.

Silnice v Královéhradeckém kraji jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní silniční tahy a dálnice byly ráno mokré, ve vyšších polohách Náchodska, Trutnovska a Rychnovska byl na silnicích první třídy místy rozbředlý sníh. Na vedlejších komunikacích v Krkonoších, Orlických horách a výše položených oblastech Jičínska ležela ujetá vrstva sněhu, místy zledovatělá, krytá posypem, a to zvláště v lesních úsecích.

Zobrazit celou diskusi