Rosamunde Pilcherová se těšila skvělému zdraví až do loňských Vánoc. Podle informací britského webu Mirror ale po svátcích dostala bronchitidu, lidé v jejím okolí ale věřili, že bude zase brzy zdravá. To se bohužel nestalo. „V neděli dostala mrtvici a už nenabyla vědomí,“ prozradil její syn Robin Pilcher.

Ačkoliv autorčiny knihy byly určené hlavně ženám toužícím po romantických příbězích, její vlastní život příliš romantický nebyl. V jednom z rozhovorů přiznala, že ona sama se nevdávala z lásky, ale kvůli válce. „Lidé dnes od manželství očekávají hodně. Ve skutečnosti je to jen nové velké zaměstnání,“ tvrdila Pilcherová.

S Grahamem Pilcherem zplodila čtyři děti, přesto jejich manželství nebyla velká idyla. Autorka několikrát přiznala, že právě psaní bylo jejím únikem z každodenního života a zachránilo jí to manželství. Přestože manželství nebylo idylické, manželé spolu prožili 62 let, v roce 2009 ale její manžel Graham zemřel.

Pilcherová se v knihách některým tématům vyhýbala. Jedním z nich je sex, který by se v romantických příbězích dal očekávat. Právě kvůli chybějícímu sexu v jejích příbězích si ji dobíraly i vlastní děti, jenže autorka moc dobře věděla, proč o něm nepíše. „Na světě jsou dvě úžasné věci – sex a peníze. Ale od momentu, kdy o nich začnete mluvit, se stávají nudnými,“ tvrdila.

 

Fotogalerie
8 fotografií