O vině obžalovaného není podle žalobkyně pochyb. V jeho bytě se našly pornografické záznamy jeho jednání. „Jedinou polehčující okolností pro obžalovaného je lítost a spolupráce s policií. Vzhledem k četnosti a charakteru jeho činnosti se ale domnívám, že je na místě trest na samotné horní hranici trestní sazby,“ uvedla státní zástupkyně. Muži hrozí za znásilnění, kterým podle obžaloby způsobil těžkou újmu na zdraví, 5 až 12 let vězení. Soud by měl podle závěrečného návrhu žalobkyně uložit také sexuologickou léčbu a zákaz pracovat s dětmi.

Obžaloba tvrdí, že muž v letech 2015 a 2016 zneužil deset holčiček v sedmi různých pražských školkách, jedenáctou pak na letním tanečním soustředění u Strakonic. Dívky údajně před skrytou kamerou líbal, hladil, držel za hýždě a prováděl kopulační pohyby. U tří holčiček podle obžaloby zašel ještě dál. Dvěma prý ve svém pokoji na tanečním soustředění prováděl orální sex. Se třetí chodil do restaurací, kde vystupovali jako zamilovaný pár. Drželi se za ruce, líbali se a obžalovaný dívenku oslovoval „královno“, zatímco ona jeho „králi“.

„Od malička jsem pedofil, uvědomuji si to,“ prohlásil dnes muž. Svůj partnerský vztah s tehdy šestiletou až osmiletou holčičkou ale u soudu obhajoval. Nikdy prý dívku k ničemu nenutil, milovali se. „Splnil se mi sen. Našel jsem si ideální partnerku,“ prohlásil. Dívce prý nezpůsobil trauma on, ale policisté, státní zastupitelství a média. Dodal, že ponechá na soudu, jak ho potrestá.

Matka dlouhodobě zneužívané dívky čelí obžalobě z trestného činu obchodování s lidmi, za který hrozí 8 až 15 let vězení. Státní zástupkyně navrhla uložit ženě trest na spodní hranici trestní sazby, nikoli však mírnější. „Holčička má podle znalců trvalé psychické poškození,“ uvedla. Matka tvrdí, že Petrovi D. uvěřila, že s její dcerou neprovádí nic špatného. Její právník v závěrečné řeči navrhl, aby soud ženu potrestal podmíněným trestem, protože holčička matku potřebuje. „Prosím o shovívavé a moudré rozhodnutí soudu,“ prohlásil. Policie obžalovaného zadržela loni v dubnu.

Fotogalerie
5 fotografií