Takovou smrt, která potkala slavného režiséra Václava Vorlíčka, by si přál každý. „Tatínek neměl žádné bolesti, jen prostě pomalounku dodýchal a srdíčko se zastavilo. Víc si nemohl přát on, ani my se sestrou,“ uvedla pro Aha! režisérova dcera Kateřina Hořavová. 

Svého otce, stejně jako mladší dcera Zuzana (61), držela v jeho posledních chvílích v pražské Nemocnici Pod Petřínem za ruku. „Tatínka ani ve snu nenapadlo, že by mohl umřít. Naopak jeho poslední slova byla – kdy už konečně půjdu domů?“ zavzpomínala Kateřina, která otcovi zavolala sanitku již v sobotu.

„Do té doby byl táta doma. Potom se mu ale trochu přitížilo a už potřeboval lékařskou péči,“ vysvětlila režisérova dcera. Rakovina plic nebyla podle jejího mínění jedinou příčinou otcovy smrti.

„Kdepak. Poté, co tatínka ozařovali, nemoc opravdu úspěšně pozastavili. Ale to víte, přidružil se věk a s ním spojené ostatní zdravotní neduhy,“ konstatovala Kateřina s tím, že její otec do posledního vydechnutí neztratil humor, vitalitu ani chuť žít.

Jen mu vadilo, že si v nemocnici nemůže zapálit. „Byl to vášnivý kuřák a rakovina mu tuhle slast rozhodně nevzala,“ dodala.

VIDEO: Tajemství Václava Vorlíčka (†88): Jaké své filmy neměl rád a proč?

Video
Video se připravuje ...

Tajemství Václava Vorlíčka (†88): Jaké své filmy neměl rád a proč? Blesk TV

Fotogalerie
70 fotografií