Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič na Českokrumlovsku naboural do rodinného domu: S vážnými zraněními jej transportoval vrtulník

Autor: ČTK, ital - 
7. února 2019
13:46

K závažné dopravní nehodě došlo v obci Černá v Pošumaví na Českokrumlovsku v pátek po 7. hodině. Osobní vůz tam ve čtvrtek ráno z dosud nezjištěných příčin naboural do rodinného domu. Řidič (58) utrpěl při nárazu závažná poranění a musel být letecky transportován do nemocnice.

Na základě oznámení, které přijali v 7:15, vyjížděli českokrumlovští policisté v pátek ráno k dopravní nehodě, jež se stala v obci Černá v Pošumaví. Osobní automobil značky Škoda Octavia čelně narazil do rodinného domu. Informaci potvrdil policejní mluvčí Jihočeského kraje Milan Bajcura.

„Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povaze komunikace a při vjetí do obce v mírné pravotočivé zatáčce vjel do protisměru, kde přes hromady sněhu narazil do domu,“ uvedl Bajcura.

Provoz byl na komunikaci částečně omezen po dobu zhruba 3 hodin. Policisté museli kvůli odstraňování následků havárie dopravu na místě řídit kyvadlově. Plný provoz byl na silnici I/39, která spojuje České Budějovice s rekreační oblastí v okolí lipenské nádrže, obnoven kolem 10:00. Řidiče záchranáři letecky přepravili do nemocnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání