Božanka je devětašedesátiletá zpěvačka z Bělehradu, která pochází původem ze Slovenska. Martin Jakubec je slovenský zpěvák, producent a podnikatel. Jejich cesty spojila hudba. Společně nahráli několik alb a vystoupili na mnoha vystoupeních.

V druhé půlce minulého roku šokovali Slovensko, když oznámili, že se plánují vzít. Jejich veselka měla být svatbou desetiletí a Jakubec, jako vychytralý podnikatel, na ní dokonce údajně prodával vstupenky v hodnotě od 300 eur (7800 Kč) do 500 eur (13 000 Kč)! 

Několik dní před svatbou ovšem pár oznámil, že se vzal tajně v Srbsku a plánovaná akce na bratislavském hradě měla být jen hostina. Jejich svatební cesta byla také přinejmenším podivná. Zatímco Jakubec se dušoval, že si užívají v Miami, jeho novomanželka se v tu dobu vyskytovala ve své rodné obci Košeca. 

Dva měsíce po jejich údajné svatbě přišli s oznámením, že to celé byla ve skutečnosti jen šaráda pro slávu! V téměř sedmdesáti letech se nabízí otázka, zda má celé to divadlo Božanka zapotřebí. Jak přiznala, s Jakubcem sice chvíli opravdu oficiálně tvořili pár, ale nezvládla posměch kvůli velkému věkovému rozdílu. 

„Chtěla bych oznámit, že se po vzájemné dohodě rozcházíme jako partneři s Martinem Jakubcem. Hlavním důvodem jsou neustálé útoky lidí na internetu, kteří řeší hlavně můj věk. Já jsem se nechtěla vdávat, protože jsem tušila, jak to může dopadnout," přiznala slovenskému deníku Plus JEDEN DEŇ Božanka. 

Ač jí imponoval jeho zájem, pozornost a galantnost, problémem podle ní byl i fakt, že spolu nebydlí a jejich domácí zvířata si nerozumí. „Proto dávám Martinovi volnost, aby si našel přiměřeně mladší partnerku, s kterou může plánovat svou budoucnost, rodinu a prostopášnosti. I nadále zůstáváme dobrými přáteli a kolegy, kteří vás budou bavit i nadále," dodala zpěvačka. 

„Je pravda, že ona není zvyklá na hejtování. Na to jsem tu já, abych to od nás odhazoval. No, ona to nedokázala, soustavné narážky na její věk a vzhled ji prostě zlomily. Abych řekl pravdu, jsem stále mladý a být jednou mladý vdovec není vůbec příjemné," potvrdil informace o rozchodu Jakubec. 

Podle všeho je toto celé jejich vystoupení jedna velká fraška. Jakubec se totiž snaží honit slávu, kudy chodí. V posledních dnech dokonce sbíral podpisy pro svou kandidaturu na slovenského prezidenta. Odevzdal jich 21 063, nakonec byl ale vyřazen, protože nesplňoval požadovaný věkový limit. Minimálně mu totiž musí být čtyřicet let. 

Fotogalerie
15 fotografií