Už před úrazem byl Zbyněk Švehla náruživým sportovcem. Roku 1994 se mu ale život během chvilky změnil – po úrazu na kole totiž ochrnul na obě nohy. Ani to ho však od jeho celoživotní vášně neodradilo a brzy si našel způsob, jak se sportu věnovat i s handicapem. Závodí v triatlonu a v říjnu 2017 dokonce jako první vozíčkář zdolal 4205 metrů vysokou havajskou sopku Mauna Kea. Nahoru vystoupal pomocí speciálně upraveného kola, které je pro něj vzhledem k jeho zálibám takřka vším. 

Ve středu ráno ho však čekal pořádný šok – kolo, které měl schované v autě na parkovišti v Horních Počernicích, mu totiž během noci někdo ukradl. „Když není sníh, využívá jej manžel často. Je pro něj nejpohodlnější přijet k autu a tam se s pomocí na kolo naložit,“ vysvětlila Blesk.cz jeho manželka Joanna.

Událost manželé ihned nahlásili na policii. „Pachatel se rozbitím okénka vloupal do auta zaparkovaného na místě pro postižené a odcizil handbike v hodnotě 150 tisíc korun,“ potvrdil pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že na autě byla navíc napáchána škoda ve výši 25 tisíc a případ je prošetřován pro podezření z trestného činu krádež. Manželé doufají, že se handbike brzy najde. Zloději by mohl nekalé úmysly ztížit fakt, že se jedná o jedinečné kolo, které nejspíš nebude jednoduché někde „střelit“. Policisté vyzývají kohokoliv, kdo má k případu informace, ať se ozve na linku 158.

Fotogalerie
4 fotografie