Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Muž spadl v Železné Rudě ze střechy: Doplatil na odklízení sněhu!

Na odklízení sněhu si přizvěte raději odborníky. Ač se zdá být riziko pádu malé, záchranáři každý rok vyjíždějí k desítkám zraněných.
Na odklízení sněhu si přizvěte raději odborníky. Ač se zdá být riziko pádu malé, záchranáři každý rok vyjíždějí k desítkám zraněných.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, ital - 
5. února 2019
18:00

Při odklízení sněhu ze střechy hotelu u Železné Rudy uklouzl a upadl pětačtyřicetiletý muž, přičemž utrpěl vážná zranění. Přivolaný vrtulník jej přepravil do fakultní nemocnice v Plzni. 

Manželka zraněného muže ihned zavolala dispečink záchranářů. „Naštěstí měl jistící úvaz, takže nespadl až dolů, ale asi jen dva metry na další část střechy. Přesto si stěžoval na veliké bolesti zad a na brnění nohou, což mohlo znamenat závažné poranění páteře,“ řekl ČTK Pavel Aubrecht z šumavské Horské služby.

Záchranáři se muže pokusili pomocí sedáku a lanové techniky dostat ze střechy dolů. „Měl ale silné bolesti a hrozilo nebezpečí, že pokud jde skutečně o úraz páteře, jeho zdravotní stav by se mohl ještě zhoršit,“ dodal Aubrecht. Z tohoto důvodu požádali záchranáři o spolupráci hasiče.

Přímo na střeše pak raněného šetrně zafixovali do vakuové matrace. „Umístili jsme ho do podvěsového vaku a pomalu vytáhli do střešního okna. Potom jsme jej snesli dolů před hotel,“ pověděl jeden ze záchranářů. Sanitka následně muže převezla k domu horské služby. Odtud jej vrtulník letecké záchranné služby přepravil do nemocnice.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání