V muzeu je sahání na exponáty zakázáno. V zoo si ale můžete spoustu věcí ohmatat vlastníma rukama. Mezi nevšední věci určitě patří hroší zub, parohy největšího jelena světa nebo stehenní kost slona. To vše návštěvníci uvidí v mimořádně otevřeném výukovém centru.

„Kromě prohlídky zoologických expozic zavítat i do výukového centra, které je v pracovní dny od 12 do 14 hodin mimořádně otevřeno pro veřejnost,“ řekla mluvčí zoo Šárka Nováková.

Nejen zuby a parohy jsou skvělým lákadlem. Kdo chce vidět, jak vypadá například velrybí obratel, měl by se zaměřit i na exponáty, na které se sahat nesmí.

„V prostorách výukového centra se nachází pestrá sbírka nejrůznějších preparátů. K vidění je zde např. kostra želvy, lebka tygra nebo velrybí obratel,“ láká na nevšední expozici mluvčí Nováková.

Krmení ptáků zdarma

Dalším zimním lákadlem je bezpochyby krmení volně žijících ptáků. V areálu zoo jich je opravdu hodně. „Zájemci mají možnost při své návštěvě volně žijícím ptačím obyvatelům sami přilepšit. Vhodné ptačí krmení si mohou zdarma vyzvednout u vstupu. Všechna krmítka jsou podél hlavní návštěvnické trasy, dobře viditelná a dostupná,“ doplnila Nováková.

V únoru za zlevněné vstupné

Vyrazit do ZOO nejen s dětmi je o jarních prázdninách skvělý nápad. Využít totiž můžete mimosezonního vstupného. Dospělého návštěva vyjde na 80 korun, děti mají vstup za 50 korun. Navíc ZOO od února prodloužila návštěvní dobu až do 17 hodin.

VIDEO: V zoo můžete nakrmit i ptáčky. U vstupu si zadarmo vyzvednete krmení.

Video
Video se připravuje ...

V zoo můžete nakrmit i ptáčky. U vstupu si zadarmo vyzvednete krmení. ZOO Ostrava