Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Voják Ondřej po cestě z práce pomáhal na D1: Vlastním autem kryl kamioňáka po nehodě

Voják Ondřej po cestě z práce pomáhal na D1: Vlastním autem kryl kamioňáka po nehodě (ilustrační foto)
Voják Ondřej po cestě z práce pomáhal na D1: Vlastním autem kryl kamioňáka po nehodě (ilustrační foto)  (Autor: Foto pro Blesk: HZS, Ivana Žáková, Květoslav Popelka, )
Autor: dce - 
5. února 2019
19:55

Tragédii patrně zabránil voják Ondřej, když se v pátek po dálnici D1 vracel z práce domů. Po cestě potkal kamion, kterému ulétla dvě kola. Právě ta jeho řidič na dálnici sbíral v plném provozu. Ondřej kamioňáka kryl vlastním autem, aby muže náhodou někdo nesrazil. „Šikovní“ řidiči totiž zvládli rozjezdit i výstražný trojúhelník...

Ondřej mířil v pátek z Jindřichova Hradce, kde pracuje jako voják 44. lehkého motorizovaného praporu, domů po dálnici D1 směrem na Brno. Na 120. kilometru ale začala auta zpomalovat. 

„O pár chvil později si všiml kamionu, ze kterého odletěla dvě kola - jeho řidič sbíral dvě kola, aby nedošlo k neštěstí... K tomu však málem došlo, neboť řidiči reagovali opravdu zvláštně,“ popsal na webu jaktonevidímjá.cz novinář Martin Kramer.

Ondřej tedy vzal situaci pevně do rukou - zapnul výstražná světla a zastavil vedle kamionu v pravém pruhu.Udělal to tak, aby byl kamion a řidič alespoň trochu krytý.“ Nakonec Ondřej zavolal policii, protože kamion bylo potřeba odtáhnout.

„Do příjezdu Policie České republiky a vozidla ŘSD řidiče kamionu kryl svým vozem. Dal do předepsané vzdálenosti trojúhelník - ten předešlý totiž nějaký ‚šikovný‘ řidič přejel. Ondřej, který je mimochodem i v jednotce dobrovolných hasičů, tak muži pomohl s jeho vlastní bezpečností. Udivující však je to, že zastavil jako jediný a že řidiči ostatních vozidel, když viděli muže sbírajícího kola nákladního vozidla, nezastavili a raději mezi mužem kličkovali...,“ diví se Kramer.

Řidič nákladního vozu tak měl velké štěstí, že jel Ondřej zrovna kolem. Nebýt něj mohl kamioňák dopadnout úplně jinak a pravděpodobně taky mnohem hůř...

Tajfun ( 6. února 2019 08:38 )

Ondřeji,palec nahoru,sám si riskoval,že Tě někdo srazí a přesto si pomohl

Zdenek Chromy ( 6. února 2019 02:13 )

Ondřeji si jednička. Kdyby takových jako ty bylo víc co dokáží pomoc v nouzi. Taky jezdím kamionem a vím co to znamená když musíš na silnici dělat defekt nebo cokoli opravovat. Ať se ti v armádě hodně daří. S pozdravem Zdenda

Jana Jordanova ( 5. února 2019 23:10 )

Obdivuhodné, Ondřeji,je fajn,že jsou lidi jako ty....Jen škoda,že je jich tak málo...

Erman ( 5. února 2019 21:17 )

jo navrhuji aby se zvysila omezena rychlost na 350 km/h i v obcich, stejne ji nikdo nedodrzuje

Zobrazit celou diskusi