Ve tři ráno nás vzbudil požár. Rychle jsme s dcerou běžely k dětem. Starší holčička (†9) nesla v náručí malou (†1). Řekly jsme jí, ať utíká na dvůr a co nejdál od domu,“ popsala probuzení babička.

Obě ženy vzápětí spěchaly za chlapcem (†4). „Hledaly jsme ho a zároveň se snažily hasit. Nikde jsme ho ale neviděly. Oheň byl už hodně silný, nemohly jsme ho zvládnout. Dcera proto vyběhla s telefonem na ulici volat hasiče,“ popsala.

Babička hledala vnučky. „Vrata v průjezdu byla otevřená. Myslela jsem, že tam holčičky najdu, a spěchala tam. K mému šoku tam ale nebyly,“ pokračovala babička dětí.


Děsivý křik a šílený žár

Vzápětí uslyšela děsivý křik starší holčičky, která místo ven vběhla zpět do hořícího pokoje! V nepropustném dýmu si asi osudově spletla cestu...

Utíkala jsem za ní, ale přes ten žár prostě nešlo projít. Zmocnil se mne šílený strach, bezmoc a zoufalství. Byl to nejšílenější okamžik mého života,“ přiznala.

Když hasiči přijeli, bojovali, co jim síly stačili, aby děti dostali z ohnivého pekla. Pomoci už ale nešlo. Když pak matka s dcerou uviděly, jak jeden z hasičů vynáší z ohně ohořelé tělo chlapce, zkolabovaly.


Tragédie nad ránem

Požár v malé obci na Znojemsku vypukl v noci z 11. na 12. března 2018 kvůli závadě na přímotopu. Zemřely při něm děti (†1, †4 a †9). Výnos sbírky pomohl na částečnou opravu poničeného domu. Na náhrobek dětí už nezbylo a rodina nemá dostatek financí zaplatit ho ze svých zdrojů. V domě bydlí jen babička s dědou, matka se z vesnice odstěhovala pryč.

Video
Video se připravuje ...

V tomto domě zemřely tři děti (†1, †4, †9). Nepřežily požár Hynek Zdeněk, blesk.cz