Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Karel (59) z Ústí nad Orlicí zmizel beze stopy: Rodina se obává nejhoršího

Pohřešovaný Karel Pokorný
Pohřešovaný Karel Pokorný  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
5. února 2019
18:40

Už od loňského července pátrá policie i zoufalá rodina po vysokém úředníkovi z Ústí nad Orlicí. Karel Pokorný byl místním velice dobře znám – městu organizoval spoustu zábavných a kulturních akcí. Před konáním jedné z nich – staročeské pouti – zmizel. Rodina se obává nejhoršího, Karel totiž v poslední době trpěl depresemi a mluvil prý i o sebevraždě.

„Můj otec byl... měl bych říkat je, ale to je celá ta svízel... můj otec – člověk opravdový, který žil naplno, žil tím, co ho bavilo. Ale člověk, který žil tak naplno, že to možná v jistém momentu...,“ řekl v pořadu Na stopě Karlův syn Jan.

Karla Pokorného, ředitele orlickoústeckého kulturního centra, hledá jeho široké okolí už od 23. července. Policisté do pátrání zapojili desítky lidí, a dokonce i vrtulník, ale marně. Po muži jako by se slehla zem. Osudného večera vyrazil bez dokladů do hospody, odkud mezi 9. a 10. hodinou večer odešel. Domů už ale nedorazil.

Ještě v noci se po něm manželka začala shánět, ale nedovolala se mu na mobil a ani ho nenašla v kanceláři. A tak jeho zmizení nahlásila na policii.

„Byl to klasický syndrom vyhoření. Prostě byl hrozně unavenej prací, už to moc nezvládal,“ popsala pořadu ČT jeho manželka. „Poslední dobou už pak moc nespal a moc toho nejedl. Navíc bych řekla, že se mu zhoršil i zdravotní stav.“

„Poslední dobou uváděl, že má depresivní stavy pocházející ze zaměstnání, a měl se dokonce vyjadřovat v tom smyslu, že to chce ukončit a že si sáhne na život,“ informovala policejní mluvčí Lenka Vilímková.

„Domnívám se, že přišel určitý moment, kdy jaksi ty pracovní starosti už takzvaně přelezly otci přes hlavu a už nebyl schopen to vyvážit těmi pozitivy,“ prozradil Karlův syn.

„Po tom půlroce nejistoty, půlroce, kdy se vám o tátovi zdá, přemýšlíte a ze všech pohledů řešíte, co se vlastně mohlo stát, kde se to mohlo stát, kdy se to mohlo stát, tak já jsem dospěl do situace, že bych si jenom přál vědět... a plně přijímám i to, že třeba už taťka naživu není, ale pokud není, tak bych si přál se s ním důstojně rozloučit,“ uzavřel syn.

„Námi hledaný muž je vysoký asi 178 cm, střední postavy s delšími prošedivělými vlasy. V dolní čelisti mu chybí jeden zub a tvář kryje středně dlouhý plnovous. Na sobě měl mít v době odchodu zelenou látkovou košili s dlouhým rukávem a tmavými knoflíky a náprsními kapsami na obou stranách, dále dlouhé rifle, které má nosit ohrnuté nad kotníky. Na nohou byl měl mít obuty černé kotníkové ponožky a tenisky modré barvy,“ popsali policisté.

Monikay ( 5. února 2019 20:04 )

V takovém případě je nutno co nejrychleji hodit zpátečku a třeba i složit funkci, aby se zachránilo co se dá.

antismejd ( 5. února 2019 18:48 )

další,kterýmu skříplo v orloji. doufám,že už ten svůj zbytečnej život zabalil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání