Příspěvek vyvolal velký ohlas a rozdělil se na dva tábory. Jeden tábor, který neví, že odstřely zvěře, kterou znají jen ze ZOO, jsou v rezervacích, nebo na územích, kde se pohybují, regulované. Ten šel málem demonstrovat na Václavské náměstí a dožadovat se prostřelení kolen lovkyně žirafy. 

Ten druhý, který je obeznámen s pravidly lovu zvěře, obhajoval půvabnou lovkyni. A aby toho nebylo málo, tak k tomu Marta Jandová přimotala vegetariány.

Vím, že se tohle děje, a nikdy to nepochopím. Co je to za frajeřinu, strefit se zbraní do zvířete a mít radost z jeho mrtvoly. Vím, nejsem vegetarián a s tou myšlenkou už se dlouho peru. Jak to vidíte vy?"

Co mají vegetariáni společného s odstřelem zvěře, spoustě lidí není jasné, je přece každého věc, k jaké stravě se přikloní a proč. Třeba i lovkyně nebo řezníci, u kterých Marta nakupuje maso, jsou vegetariáni?

Marto, já samozřejmě nevím, jaké je pozadí článku, protože Vaše reakce tady jsem nikdy neviděl, takže to může být součást boje o místo na slunci PR. Nicméně, zmínila jste to sama, vegetariánství nebo lépe veganství není modní výstřelek a já jsem vegetarián ne proto, že by mi maso nechutnalo, ale proto, že se nemohu smířit s tím nezměrným utrpením, které ty bytosti zažívají pro naše choutky," napsal pan Milan. Tomu i Marta odpověděla: Milý Milane, v některých tématech se sama pořád hledám. Jako s tím vegetariánstvím. Maso jsem od malička jedla ráda."


Do diskuze se zapojili lidé, kteří jsou s odstřelem zvěře nebo o honech obeznámeni. „Zastřelit zvíře určené k odstřelu a maso darovat místním. Udržovat normální schopnosti člověka, protože tenhle pokryteckej blahobyt nemusí trvat věčně. Za mě potlesk," píše Terezie. Je jedno, jestli je to v Africe nebo kdekoliv jinde, lovy dle zákona a pravidel myslivosti a lovectví jsou dělané průběžné odlovy. Nevidím nic špatně, radost z úlovku má každej myslivec, rybář, takže nevidím problém," píše pan Vladimír.

VIDEO: Nejstarší dcera Petra Jandy Marta přiznala: Táta mě týral!

Video
Video se připravuje ...

Nejstarší dcera Petra Jandy Marta přiznala: Táta mě týral! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií