Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nova slaví 25! Jak vypadaly její hvězdy v tomtéž věku? Svoboda naháněla Gotta, Vítová korunku

/
  • Dnes
    5. února 2019 ● 12:15

    Přesně 25 let uplynulo od prvního vysílání TV Nova. A její hvězdy zavzpomínaly, co dělaly, když bylo pětadvacet jim. Moderátorky braly útokem soutěže krásy. A Petra Svoboda (35) dokonce naháněla Karla Gotta (79)!

  • 1.

    Iveta Vítová (35), moderátorka Televizních novin

    „Zúčastnila jsem se soutěže krásy Česká Miss 2009. Byla jsem zvolena nejstarší miss v historii a toto prvenství mi zůstalo dodnes!“ chlubí se Iveta Lutovská Vítová.

    Korunku královny krásy získala ještě jako Lutovská. Vítovou se stala až po svatbě v roce 2011.
    Autor: TV NOVA

  • 2.

    Markéta Fialová (47), moderátorka Střepin

    „Studovala jsem magistra na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a živila se jako moderátorka zpráv na tehdejší FTV Premiéra,“ přiznala Markéta Fialová, která z předchůdkyně Primy zběhla na Novu.

    1996 - Markéta začínala v televizi Premiéra.
    Autor: TV NOVA

  • 3.

    Kristina Kloubková (42), moderátorka Televizních novin

    „Pětadvacítka byla pro mě celkem zlomová. Odstoupila jsem z Miss kvůli zranění, podstoupila operaci kolene a po osmi měsících se vrátila do muzikálu,“ svěřila se Kloubková, kterou tehdy ani nenapadlo, že by ji jednou místo pohybu mohla živit její výřečnost.

    2001 - Kristina začínala jako tanečnice.
    Autor: TV NOVA

  • 4.

    Renáta Czadernová (34), moderátorka Televizních novin

    „Fotografie jsou ze semifinále Miss ČR, kam jsem byla pozvaná. Také jsem tam potkala skvělého Honzu Čenského. V pětadvaceti jsem zároveň nastoupila do televize Nova,“ prozradila brunetka Czadernová.

    2010 - Renáta se probojovala do semifinále Miss ČR.
    Autor: TV NOVA

  • 5.

    Martin Pouva (55), moderátor Sportovních zpráv

    V pětadvaceti jsem právě dokončil Fakultu tělesné výchovy a sportu a nastoupil jsem na rok na vojnu ve Stromovce v tehdejší Rudé hvězdě jako tenisový trenér. Přišla do toho revoluce a my jsme tajně utíkali s klukama z kasáren na demonstrace na Václavském náměstí,“ popisuje Pouva.

    1988 - Začínající tenisový trenér
    Autor: TV NOVA

  • 6.

    Petra Svoboda (36), moderátorka Televizních novin

    „Když mi bylo pětadvacet, pracovala jsem jako redaktorka pro jeden časopis. Dokonce mám z té doby fotografii s Karlem Gottem, se kterým jsem dělala rozhovor u něj na Bertramce!“ pyšní se Petra Svoboda, která si kromě moderování vyzkoušela i herectví ve filmu Decibely lásky.

    2007 - Se Slavíkem na Bertramce
    Autor: TV NOVA

  • 7.

    Dana Morávková (47), hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

    „V pětadvaceti jsem se vdávala! A s Liborem Baselidesem jsme v té době moderovali Snídani s Novou. Na rozhovory k nám do studia chodily velké herecké hvězdy a pro mě byla čest si s nimi povídat. Vzpomínám třeba na Dicka Francise (britský autor detektivek z prostředí dostihového sportu – pozn. red.), paní Jiráskovou, pana Menzela, Sováka, Polívku a řadu dalších. Měli jsme tam hezkou atmosféru. Dodnes se potkávám s kameramany a vždycky se rádi vidíme a občas zavzpomínáme,“ zavzpomínala na své začátky na Nově Morávková, která pak několik let působila na konkurenční Primě, než se vrátila.

    1996 - Ve Snídani s Novou s Liborem Baselidesem
    Autor: TV NOVA

  • 8.

    Michaela Badinková (40), hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

    „Když mi bylo pětadvacet, akorát šli do kin Básníci, moje první a na dlouho taky poslední zkušenost s filmem. Už jsem chodila s Honzou (životní partner Jan Teplý ml. – pozn. red.) a dostala jsem nabídku od Dušana Kleina na roli v Ulici. Pamatuju si, že jsem ji docela zvažovala. Nebyla jsem si jistá, jestli je nekonečný seriál pro mě. Nakonec jsem s Lenkou Drápalovou prožila skoro deset let. S Martinem Hofmannem, se kterým jsme v Ulici partneřili, jsme dodnes velcí kamarádi!“ zasnila se Badinková alias Zrzečka z Básníků a v současnosti Alena z Ordinace.

    2004 - Jako Lenka Drápalová, posléze Hejlová v seriálu Ulice
    Autor: TV NOVA

  • 9.

    Martin Finger (48), hvězda seriálu Ulice

    „Kromě toho, že jsem hrál v divadle, tak v pětadvaceti jsem byl poprvé – a zatím i naposledy – v Asii. Konkrétně v Turecku,“ uvedl představitel Jindřicha v trilogii Zahradnictví Matin Finger.

    1995 - Na dovolené v Turecku
    Autor: TV NOVA
     

  • 10.

    Ilona Svobodová (58), hvězda seriálu Ulice

    „V pětadvaceti jsem se ocitla na titulní stránce časopisu Kino se svou dcerou, která se nechtěla fotit. Nedávno mě v jedné dejvické kavárně zastavila paní, která mi říkala – vy si mě asi nebudete pamatovat, ale já jsem vás fotila na titulku časopisu Kino. A já v mobilu našla tuhle fotku! Tak jsme se nad ní pobavily a zavzpomínaly," odtajnila z archivu Svobodová alias seriálová Jitka Farská z Ulice.

    1985 - Na obálce časopisu Kino s dcerou
    Autor: TV NOVA
     

    Fotogalerie
    21 fotografií

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy