Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svátek zamilovaných se blíží: Tipy, kam můžete vyrazit na Valentýna v Brně

/
  • Svatý Valentýn klepe na dveře: Jak ho strávit v Brně?
    11. února 2019 ● 10:35

    Mnoho akcí je připraveno pro zamilované Brňany na blížící se valentýnský svátek. Svátek oslavuje světce, který prý měl léčitelské schopnosti a za zády císaře oddával zamilované páry, kterým bylo bráněno ve sňatku. Pokud nevíte, kam se svou láskou vyrazit, nechte se inspirovat.

  • 1.

    Tajemno v Labyrintu pod Zelným trhem

    Labyrint pod Zelným trhem pořádá na Valentýna tři speciální limitované prohlídky – v 16.30, 17.30 a 18.30. Návštěvníci nakouknou do tajemných zákoutí středověkých chodeb a mohou se těšit na neobvyklý valentýnský výklad. Za 160 Korun získají zájemci i skleničku sektu, růži a sladké překvapení. „Výklad v Labyrintu je obestřen tajemstvím - ostatně jako celé brněnské podzemí, ale můžu prozradit, že tématem bude láska,“ usmívá se Jan Gerych, manažer marketingu TIC Brno. Dodává, že speciální prohlídky bývají obvykle předem vyprodány a proto je lepší rezervovat si vstupenky předem.

    Tajemno v Labyrintu pod Zelným trhem
    Autor: Archiv TIC BRNO

  • 2.

    Romanticky na věži Staré radnice

    Pro sportovně naladěné páry je vhodná rozcvička v podobě 173 schodů věže Staré radnice. Kdo miluje vítr ve vlasech a chce svou lásku stvrdit polibkem s romantickým výhledem na město, může 14. února vystoupat na věž jedné z nejstarších a nejznámějších brněnských památek. Ke vstupence dostanete pohár horké medoviny, růži a sladkou odměnu. Zatímco v Labytintu pod Zelným trhem si zamilovaní budou přiťukávat tradičním šampaňským, na věži Staré radnice zavoní medovina. „Horký nápoj ohřeje. V podzemí panuje trvale mírné klima, takže tam dostanou návštěvníci sekt,“ říká Jan Gerych z TIC Brno.

    Romantický Valentýn na věži Staré radnice
    Autor: Archiv TIC BRNO

  • 3.

    Valentýn v zoo

    Na návštěvníky brněnské ZOO čekají 14. února speciální „zamilovaná“ komentovaná setkání s tygrem sumaterským, pandou červenou a surikatami. „Každý pár, který přijde do Zoo Brno, obdrží na pokladně sladkou odměnu. Bude ve formě bonbónů nebo čokolád,“ láká mluvčí Michal Vaňáč. Na zamilované páry čekají také soutěže. V jedné z nich mohou vyhrát „VIP“ osobního průvodce, který jim ukáže jakékoliv zákoutí ZOO si budou přát, a to bez nutnosti plahočit se pěšky nahoru a dolů. Dostanou totiž k dispozici elektrovozík, který není běžně pro návštěvníky k dispozici.

    Valentýn se zvířátky v Zoo Brno
    Autor: Archiv ZOO Brno

  • 4.

    Žhavá noc plná lásky a saunování

    Horko bude zamilovaným v termálních bazénech lázeňského centra Infinit v části Brna Kníničky. Speciální saunová noc u příležitosti svátku zamilovaných se nebude konat 14. února, ale před víkendem v pátek 22. února 2019. „Je to zpestření pro hosty, které pořádáme vzácně. O tyto akce je veliký zájem kvůli géniu loci. Osvětlené lázně mají své kouzlo. Součástí letošní saunové noci bude kromě venkovního koupání a saunování i raut a tombola“říká manažerka Eva Lavičková. Vstup do wellnes centra je možný po skončení běžného provozu od 22:35 a platí po tři hodiny. Zajímavostí je čokoládová fontána a chybět nebude ani sekt. Cena je 850 Korun na osobu.

    Žhavá noc plná lásky a saunování
    Autor: Archiv Infinit

  • 5.

    Pomozte druhým, darujte krev

    Zamilovaný 14. únor Svatý Valentin vykonal podle legend mnoho pozitivního a šel příkladem. Dobrý skutek mohou udělat i zamilovaní Brňané, kteří navštíví Fakultní nemocnici Brno a darují 14. února krev v rámci speciální akce. Dárci, kteří přijdou v páru, obdrží dárek. „Transfuzní a tkáňové oddělení Fakultní nemocnice Brno zve tradičně všechny zájemce o dobrovolné darování krve – opakované i prvodárce. Valentýnský odběr krve začíná v 6:30 hod a končí ve 13 hod. Prvodárci mohou přijít bez objednání po celé dopoledne, nejlépe však v čase od 6:30 do 10 hod,“ upřesňuje mluvčí Pavel Žára.

    Darujte krev a jděte příkladem jako svatý Valentin
    Autor: Archiv Nemocnice Bohunice

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Tarpedivan: Letos to bohužel vyšlo tak, že jsem já i moje partnerka strávili
Valentýna v práci... Večer jsme naštěstí ale oba měli volno, tak jsme
šli alespoň na pěknou společnou večeři. Poté jsem pro ni měl nachystané
ještě jedno překvapení. Moje přítelkyně totiž moc ráda nosí šperky
z chirurgické oceli, tak jsem jí jeden moc pěkný koupil
z https://www.marre.cz/sperky-z-chirurgicke-oceli-s200CZ Udělal jí
neskutečnou radost. 

(29. 04. 2019 20:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy