Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý hasič Ivo (55) odešel z domu a nevrátil se: Hledaly ho stovky dobrovolníků

Autor: ital - 
4. února 2019
20:32

Bývalý profesionální hasič Ivan Osadský (55) z Dolního Kubína na Slovensku odešel posledního lednového dne na pivo a domů se již nevrátil. S sebou si vzal 1000 Kč a občanku. Klíče i mobilní telefon nechal doma. Do pátrání se zapojilo přes 100 lidí, mezi nimi i dobrovolní hasiči. Rodina zmizelého muže prosí o pomoc.

Posledního lednového dne okolo 4. hodiny odpoledne odešel Ivan Osadský (55) do hospody. Doma prý řekl jen: „Sbohem!“ a pak zamířil ven, bez klíčů a bez mobilu. S sebou si vzal jen v přepočtu 1000 Kč. Zoufalá rodina po něm pátrá a prosí o pomoc. „Ivane, jestli jsi živý a slyšíš nás, ozvi se, prosím. Všechno se dá vyřešit,“ řekla TV JOJ zoufalá Ivanova manželka.

Po nezvěstném muži začali pátrat dobrovolní hasiči. „Na nedělní akci zasahuje přes sto dobrovolných hasičských sborů,“ uvedl Igor Janckulík, místopředseda Oravského záchranného systému. Primátor Dolního Kubína Ján Prílepok doplnil: „Pátrání se zúčastnili také občané z řad města a dolnokubínští vodáci.“

Kvůli sychravému počasí a teplotám okolo nuly se jednalo o náročnou pátrací akci. Záchranáři prohledávali i okolní kopce, na nichž je stále vysoká sněhová pokrývka. Na řeku Oravu byl vyslán i pátrací člun. Po několika hodinách byla celá akce ukončena bez výsledku. „Nedělní pátrací akce skončila neúspěšně, ale stále doufáme, že nezvěstný Ivan může žít,“ dodal Janckulík.

V nejbližších dnech má pátrání pokračovat. „Poprosím všechny obyvatele, jestli mají jakoukoliv informaci o pohybu nezvěstného, aby ji okamžitě nahlásili městské nebo státní policii,“ oznámil pro TV JOJ primátor Prílepok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání