Letní romance z vesnického prostředí nezestárla ani za 43 let. Kdykoliv ji televize odvysílá, patří mezi nejsledovanější pořady. Láska psycholožky z města Doubravky a vesnického traktoristy Honzy, který pase krávy, nikdy neomrzí.

V době, kdy se film natáčel, přitom měla Daniela ročního syna Šimona a jeí život nebyl zrovna selankou. „Vláčela jsem ročního kluka s plenkami, postýlkou, bylo to těžké i veselé,“ vzpomíná herečka.

Ona a Hanzlík byli přitom osvědčená a režiséry hojně obsazovaná dvojka; hráli spolu ostatně i v seriálové Takové normální rodince, Slastech otce vlasti i v Noci na Karlštejně. A samozřejmě ve vinohradském divadle. Na společenských akcích se však potkávají velmi sporadicky, protože je ani jeden moc nevyhledávají.

O to vřelejší bylo jejich setkání na vyhlášení Cen české filmové kritiky. O 43 let starší, ale stále z nich sálá lehkost jako ve snímku Léto s kovbojem. Hanzlík se teď nově pokouší navázat na tradici svých filmových milovníků v romantickém snímu Léto s gentlemanem, kde ovšem Kolářová nehraje. Objekt Hanzlíkovy touhy si tentokrát zahraje Alena Antalová (46). Jestli se snímek zapíše do srdcí diváků stejně jako „kovbojská“ klasika, bude jasné 14. února, kdy film vstupuje do kin.  

VIDEO: Drsná role rozvádějící se Vondráčkové: Jsem věrná kr*va, co je sama doma...

Video
Video se připravuje ...

Drsná role rozvádějící se Vondráčkové: Jsem věrná kr*va, co je sama doma... FTV Prima

VIDEO: Daniela Kolářová: Proč šla kultura dolů? Nemusíme kličkovat před cenzurou!

Video
Video se připravuje ...

Daniela Kolářová: Proč šla kultura dolů? Nemusíme kličkovat před cenzurou! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
33 fotografií