Ani Jana Preissová nemohla uvěřit, že od jejího slavného filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku uběhla skutečně tak dlouhá doba. „Ani jsem nad tím neuvažovala, přestože tyto dvě komedie spojují opravdu jenom hory a sníh. Nyní hraji hodně starostlivou babičku Janinku. Je mi docela podobná, protože ve skutečnosti jsem starostlivá babička a jsem jí ráda,“ prozradila herečka.

Ta ve filmu dostala hlavní roli po 20 letech, mezitím se spíš věnovala divadlu. A stejně jako před lety ani tentokrát ve filmu nepředvedla žádné lyžařské či sáňkařské umění.

Přestože jsme natáčeli na horách, ve filmu se neposadím ani na saně. Ten film je spíš o tom, že Pražáci přijedou do Tater a rozhodně nejdou lyžovat. Ale jako mladá jsem docela dobře lyžovala a pak mě spíš bavily běžky, připadaly mi akčnější. Mám ráda věci, které jsou v pohybu,“ vysvětlila Preissová.

Ta si v novém snímku s pracovními názvem „Vánoce budou“ zahraje manželku Bolka Polívky. Filmová dvojice je spolu už velmi dlouhou dobu, což je další podobnost se skutečností. Jana je v reálu s Viktorem Preissem (71) již 52 let a letos slaví zlatou svatbu. „Hodně se nasmějeme, mlátíme se smíchy. Kdybych byla ale takovou dobu s Bolečkem, asi bych se taky tolik nasmála, jako teď,“ přiznala pobaveně v rozhovoru pro Top Star Magazín.

VIDEO: Viktor Preiss: S manželkou se vzájemně vyhýbáme!

Video
Video se připravuje ...

Viktor Preiss: S manželkou se vzájemně vyhýbáme! Řekl proč! Česká televize - GEN

 

Fotogalerie
37 fotografií