Instagram, WhatsApp i Messenger stále budou fungovat jako samostatné služby, ale začnou spadat pod jeden ekosystém, takže skrze Messenger bude možné psát lidem na WhatsAppu, z Instagramu na Messenger a podobně. V současné době totiž služby nic moc jiného než jméno mateřské firmy nepojí (když nepočítáme menší integraci Facebooku a Instagramu).

Jak Instagram, tak Messenger by navíc po vzoru WhatsAppu měly dostat koncové šifrování, komunikace tak bude zabezpečenější. To potvrdil i Mark Zuckerberg. Na oficiální potvrzení integrace platforem se ještě čeká.

TIP: Facebook opět aktivoval nový vzhled Messengeru. Týká se i chatu na webu

Krok dává poměrně smysl. Každá ze služeb má své výhody a nevýhody a společně se mohou stát silným komunikačním nástrojem. U WhatsAppu je rozhodně výhoda zmiňované koncové šifrování, ale nemá desktopovou aplikaci(oprava: má desktopovou aplikaci). Můžete ji využít také u Messengeru. Instagram zase disponuje velkou uživatelskou základnou, ale jeho využití jako komunikátora na posílání zpráv není tak velké, jak by mohlo být.

Facebook by hlavně všechny své služby mohl sjednotit pod jednou značkou a donutit lidi k většímu zapojení, z čehož by plynuly větší výdělky z reklam. Také by lépe konkuroval iMessage od Applu a chatům od Googlu. Podrobnosti ale zatím známy nejsou a očekává se, dříve než v roce 2020 změna nepřijde.