K obrovské tragédii došlo první den nového roku v Bělehradské ulici. Řidička se řítila ulicemi Vinohrad a pak náhle srazila dvě chodkyně. Neposkytla jim však pomoc a z místa nehody ujela. Navíc se „nevešla“ do silnice a při zbabělém úprku poničila okolní zaparkovaná auta. Záhy se ukázalo, že o silvestrovské noci nezůstala střízlivá – byla totiž namol. Jedna ze sražených žen navíc nehodu nepřežila.

Cizinka, která sedla za volant pod vlivem, už od nového roku tráví čas ve vazební věznici. K celému incidentu se vyjadřovat sama nechtěla, promluvila ale prostřednictvím svého právníka. „Je třeba říci jedním dechem, že moje klientka je věřící. Každým dnem se modlí za rodinu zemřelé a klid její duše,“ řekl pro televizi Prima advokát Tomáš David s tím, že je to v životě jeho klientky ojedinělá událost.

Původně byla žena obviněná z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, uvedli 1. ledna k incidentu policisté. Vzhledem k tomu, že jedna z žen později zemřela, se kvalifikace nejspíš zpřísnila. „Dopravní nehoda se stále vyšetřuje a v takových případech jednotlivé úkony probíhajícího trestního řízení policie standardně nekomentuje,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová. „V případě, že se odhalí další porušená povinnost, může dojít k dalšímu navýšení od dvou do osmi let,“ uvedl státní zástupce Kamil Švec.

Fotogalerie
6 fotografií